Antwerpen, België

AntwerpenAntwerpen staat al jarenlang in de toplijsten van meestbezochte steden door Nederlanders. De geringe afstand, de gemoedelijke sfeer en de relatief lage prijzen die je in Antwerpen betaalt vormen de sleutels naar het succes van de Scheldestad als budgetbestemming.

De meest populaire activiteiten in Antwerpen zijn winkelen, horecabezoek en de vele musea die de stad rijk is bezoeken. In december zie je dat alle kerstactiviteiten zoals de beroemde Antwerpse Kerstmarkt en de sfeervol verlichte winkelstraten een hoop extra publiek uit zowel Nederland als België weten te genereren. Voor veel Brabanders en Zeeuwen is een dagje Antwerpen bijna maandelijkse of zelfs wekelijkse kost.

Voor de meeste bezoekers uit de Randstad en het noorden van Nederland wordt Antwerpen als een echte stedentripbestemming gezien waar je niet met regelmaat naartoe gaat. Wie zo goedkoop mogelijk naar Antwerpen wil reizen zal dat zelden of nooit per vliegtuig doen, omdat er vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten naar Antwerp Airport gaan. De omweg is eigenlijk altijd relatief duur en tijdrovend.

De meeste Nederlanders reizen per trein, eigen auto of touringcar naar Antwerpen. Wie met de eigen auto reist zal in de regel weinig problemen ondervinden met het (betaald) parkeren in het centrum van Antwerpen. Wie per trein reist kan comfortabel in het hartje van Antwerpen uitstappen en binnen vijf minuten op de Meir, de belangrijkste winkelstraat van Antwerpen, lopen.

Antwerpen in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Antwerpen

Binnenkort zullen de vliegtuigmaatschappijen beschikbaar zijn.

Luchthavens bij Antwerpen

 • Antwerpen Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: n.v.t.
  Afstand tot centrum stad: 5 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Wie vanaf het vliegveld van Antwerpen de stad in wil gaan is aangewezen op taxi of bus. De rit naar het centrum van Antwerpen duurt tien tot twintig minuten. Je bent dan ongeveer 12 tot 15 euro kwijt. Bij het vliegveld is voldoende parkeerplaats. Op doordeweekse dagen is het vaak wat drukker met auto's op de parkeerterreinen.

Reisperiode & klimaat

Antwerpen heeft een gematigd zeeklimaat met het hele jaar kans op neerslag. In de zomermaanden ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 20 en 25 graden Celsius, in de winter blijft het kwik gemiddeld enkele graden boven het vriespunt.

Antwerpen kun je alle maanden van het jaar bezoeken, wie echter van in het zonnetje van een pint wil genieten kan het beste een stedentrip tussen april/mei en oktober inplannen. Uitgebreide klimaatinformatie en temperaturen vind je op klimaatinfo Antwerpen.

Weersverwachting voor Antwerpen

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Antwerpen kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Antwerpen kun je terecht op de volgende websites:
5x zien & doen in Antwerpen
Antwerpen officiële site
Antwerpen top 10
Antwerpen in één dag
alles over Antwerpen
koopzondagen in Antwerpen
Antwerpen voor beginners
Antwerpen toerisme
Antwerpen.nl
Antwerpen-Nu