Bezienswaardigheden in Antwerpen

Wie in Antwerpen meer wil doen dan winkelen en de innerlijke mens verwennen die kan kiezen uit een lange lijst met bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Antwerpen telt een aantal musea die internationaal meetellen. Het historisch centrum van Antwerpen is een aaneenschakeling van leuke straatjes met authentieke bouwwerken uit gouden tijden.

Dit zijn de leuke en betaalbare bezienswaardigheden in Antwerpen:

Rubenshuis
Zie hoe de beroemde kunstenaar Peter Paul Rubens leefde en bewonder zijn werken. Rubens staat bekend om de schilderijen waarop vrouwen met wulpse vormen afgebeeld staan. Dit museum is één van de best bezochte attracties van Antwerpen. Het Rubenshuis is op maandag gesloten.
Rubenshuis
Adres: Wapper 9/11

Stadswandeling
In Antwerpen worden meerdere georganiseerde stadswandelingen aangeboden, waarbij de prijs vooral bepaald wordt door de aanbieder en eventueel inbegrepen extra’s
Adres: variabel

TIP: Fietstour langs highlights Antwerpen
Wil je Antwerpen op een leuke en ontspannen manier ontdekken? Boek dan een fietstour met Nederlandse gids! In 3 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt, Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal, Het Steen, Centraal Station en de oude havenbuurt. Tijdens de tour zal de gids ook tips geven over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten.
Tip: Boek je fietstour door Antwerpen van tevoren online!

Markten
Antwerpen telt drie markten die de moeite waard zijn. Op vrijdag heb je de Vrijdagmarkt, die op de gelijknamige Vrijdagmarkt gehouden wordt. Hier worden onder andere spullen zoals meubels en andere gebruiksartikelen per opbod verkocht. Rondom het Theaterplein wordt op zaterdag de Vreemdelingenmarkt gehouden, waarbij vooral groentes en buitenlandse lekkernijen aangeboden worden. Op zondagochtend wordt op dezelfde locatie de bekende Vogelenmarkt gehouden, waar gangbare handelswaren afgewisseld worden met pluimvee, vogels en antiek.
markten in Antwerpen
Adres: Theaterplein e.o. en Vrijdagmarkt

Antwerpen Centraal
Het Centraal Station van Antwerpen is meer dan een treinstation: de samensmelting van oude en nieuwe architectuur verdeeld over verschillende niveau’s maakt dit tot één van de mooiste treinstations ter wereld.
Antwerpen Centraal Station
Adres: Koningin Astridplein 27

Sint Annastrand
Een plekje dat niet iedere toerist weet te vinden is het stadsstrand op de Linkeroever, aan de andere kant van de Schelde als je vanuit het centrum kijkt. Hier kun je wandelen, zonnen, spelen en van een overheerlijke Belgische pint genieten.
Sint Annastrand
Adres: Wandeldijk

Fietsen
Een manier om zoveel mogelijk van Antwerpen te zien is door de fiets te pakken. Op die manier kun je ook de straten en wijken buiten de binnenstad in het eigen tempo verkennen en tussentijds zo af en toe eens lekker op een terrasje gaan zitten. Op de Antwerpen fietsverhuur pagina vind je de verhuuradressen en prijzen
Adres: variabel

De Koninck Brouwerij
Voor individuele reizigers is het mogelijk om Brouwerij De Koninck te bezoeken, de plek waar het beroemde Antwerpse bolleke gemaakt wordt. Een individueel bezoek kan alleen op zaterdag, waarbij de brouwerij op dat moment geen bier brouwt. Er is slechts beperkt toegang en reserveren is voor de zaterdagrondleiding niet mogelijk.
Brouwerij De Koninck
Adres: Mechelsesteenweg 291

Evenementen
In Antwerpen worden veel evenementen gehouden waarbij de toegang gratis is. Je betaalt alleen voor attracties, aankopen en het nuttigen van eten en drinken. In het late najaar heb je de grote kermis Sinksenfoor die vijf weken duurt, in de zomermaanden is er het grote cultuurfestival Zomer van Antwerpen en voor kunstliefhebbers is er vanaf mei tot en met september de kunstbeurs Lambermontmartre. Op de officiële website van de stad Antwerpen vind je de gehele agenda met evenementen.
Adres: variabel

Meer Antwerpen bezienswaardigheden

Wil je meer lezen over bezienswaardigheden in Antwerpen? Bezoek dan één van de volgende pagina’s:
Antwerpen bezienswaardigheden top 10
bezienswaardigheden in Antwerpen
musea in Antwerpen
Bezienswaardigheden Antwerpen
Musea Antwerpen