Vervoer in Antwerpen

De binnenstad van Antwerpen is redelijk compact, waardoor je heel veel afstanden te voet af kunt leggen. Voor de grotere afstanden kun je gebruikmaken van diverse mogelijkheden van openbaar vervoer zoals trams, (pre)metro, bus en taxi’s. De afgelopen jaren is de binnenstad van Antwerpen redelijk autoluw gemaakt. Dat betekent dat taxi’s steeds vaker noodgedwongen een omweg moeten nemen, wat resulteert in een hogere ritprijs.

Als je op 1 dag meerdere ritten met bus, tram of metro wilt maken moet je zeker een dagkaart van De Lijn overwegen. Hiermee kun je gedurende 1 dag onbeperkt gebruikmaken van alle vervoersmiddelen van De Lijn. Vanaf 4 ritten is dit al voordeliger dan losse kaartjes. Vooraf een dagkaart via internet bestellen is goedkoper dan er ter plaatse eentje kopen.
Meer info: vervoerbewijzen De Lijn

Een groen en vaak goedkoper alternatief is VELO Antwerpen. Dit stadsfietssysteem heeft een groot aantal fietsen op een groot aantal fietsstations staan. Door een dagpas vooraf via internet te kopen kun je gedurende een etmaal zoveel fietsen als je wilt tegen een zeer laag tarief. Let wel op, want naast de dagprijs ga je ook huur betalen als een fiets langer dan dertig minuten aaneengesloten gebruikt wordt. Omdat dit volgens een progressief tariefsysteem werkt kan het uiteindelijk een dure manier van vervoer worden. Er zijn meer dan voldoende plekken waar je je fiets in kunt leveren, zowel binnen als tegenwoordig ook buiten het centrum. Het moet daarom nooit een probleem zijn om een fiets op tijd in te leveren.
Meer info: VELO Antwerpen

Parkeren

Kom je met de auto naar Antwerpen? Realiseer je dan dat parkeren in Antwerpen een steeds duurdere aangelegenheid aan het worden is. Dit past allemaal in het beleid om verkeer uit Antwerpen te weren en het vult natuurlijk ook de gemeentekas.

Fietstours
Wil je op een leuke en ontspannen manier de bezienswaardigheden van Antwerpen ontdekken? Boek dan een fietstour met gids langs de highlights van de stad! In 3 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Grote Markt, het Steen, de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het Centraal Station en nog veel meer. Tijdens de tour zal de gids ook tips geven over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in Antwerpen. Je kunt een fietstocht in Antwerpen eenvoudig online boeken via Baja Bikes.

Meer informatie

Op zoek naar meer informatie over vervoer, vervoersmogelijkheden en prijzen van vervoer in Antwerpen? Bezoek dan een van de onderstaande pagina’s:
vervoer in Antwerpen
vervoer in Antwerpen
De Lijn