Gratis & goedkoop in Dubai

Zelfs in een ambitieuze stad als Dubai, waar ‘glitter and glamour’ de boventoon voert, is het mogelijk om goedkoop en zelfs gratis leuke dingen te ontdekken. Zon, zee en strand zijn veelal gratis dus dat is al mooi meegenomen. Maar er is echt meer te doen, te zien en te beleven.

In het oude stadsdeel Bastakiya kun je wandelen door de straten en waan je jezelf bijna honderd jaar terug in de tijd. De smalle straten met kleine woningen en hoge windtorens geven namelijk een prima beeld over hoe Dubai er omstreeks begin 1900 heeft uitgezien. Vooral kinderen vinden het leuk om de wandeling te maken op de rug van een kameel. Deze ligt vaak op het plein naast een bedoeïenen tent  te wachten op nieuwe klanten.
Verder zijn er in dit stadsdeel nog een Iraanse Moskee en het Dubai Museum te vinden.

Dubai Museum
In het hart van het oude centrum van Bur Dubai staat het oudste gebouw van de stad. In dit Al Fahidi Fort is tegenwoordig het Dubai Museum gevestigd. Hier krijg je op een hele heldere manier de leefomstandigheden van vroeger in de Emiraten te zien. Doormiddel van oude voorwerpen zoals een boot, huizen, kleding en ander materiaal is te zien dat het allemaal erg primitief was. Het museum is een mooi stukje cultuur zoals dat in Dubai haast niet meer te vinden is.
Dubai Museum
Al Souq Al Kabeer, Bur Dubai

Souk Madinat
In het super-de-luxe hotel Al Qasr en Mina A’Salam is een winkelgedeelte wat openbaar is voor bezoekers. Het hotelcomplex is een zeer sfeervol gebouw, waarin men veel oude elementen op een nieuwe manier heeft weten te verwerken. De hotelgasten worden er per bootje vervoerd naar de verschillende zwembaden, restaurants en kamers. Dit deel is echter niet toegankelijk voor niet-gasten. Het winkel gedeelte en enkele restaurants wat wel toegankelijk is zijn populair onder toeristen. Je kunt er waterpijpen, sieraden, kaarsen, kandelaars, kleding en allerlei leuke kadootjes voor thuis kopen.
Souk Madinat
Jumeirah Road, Dubai

Boottocht
Voor een paar euro is het mogelijk om in de sjieke Marina van Dubai een tochtje van ongeveer een half uur op een oorspronkelijke Dhow boot te maken. Zo’n traditioneel Arabisch schip heeft tientallen zitzakken aan boord waarop je lekker onderuit gezakt kunt genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft. Een kaartje koop je direct aan de steiger in de haven. De tochten zijn ook te maken inclusief het nuttigen van een lunch of diner. Kijk voor de prijs en andere informatie op onderstaande link.
Dhow Cruise
Dubai Marina

Dubai Creek
Een zeer leuke manier om de historische wijken Deira en Bur Dubai te bezoeken doe je met een overtocht op een oude Dhow (traditionele boot). Deze boot vaart binnen enkele minuten de overtocht over de Dubai Creek. De kosten hiervoor zijn nog geen euro. Hiervoor krijg je een prachtig mooi uitzicht en een relaxte doch snelle verbinding tussen twee oude wijken van Dubai.

Dubai Fountain
Iedere avond kun je bij Burj Khalifa en de Dubai Mall genieten van een fonteinshow. De Dubai Fountain biedt na zonsondergang ieder half uur een gratis en drukbezochte fonteinshow, waarbij het water tot meer dan honderd meter omhoog gespoten wordt.

Palace Beach
Niet alle stranden in Dubai zijn publiekelijk toegankelijk en bij een aantal publieke stranden heb je problemen om je auto (gratis) te parkeren. Een strand waar je wel altijd met de auto gratis terecht kan is Palace Beach. Dit strand ligt tussen de paleizen van de sjeiks in, langs de weg van Madinat Jumeirah naar Dubai Marina.