Bezienswaardigheden in Dubai

Naast de vele ‘over de top’ winkelcentra waarbij indoor skihallen tot de inboedel behoren zijn er veel andere leuke dingen te doen en te beleven in Dubai. Je kunt bijvoorbeeld de hoogste toren ter wereld bezoeken, de Burj Khalifa. Of het Dubai museum bezoeken, waar je meer te weten komt over de geschiedenis en de inwoners. Er is een uitgebreid waterpark te bezoeken en een tochtje vanuit de haven op een originele Dhow kan heerlijke verkoeling brengen tijdens soms erg warme dagen. Ben je op zoek naar meer spanning en sensatie? Dan kunnen we ter harte een woestijnsafari aanbevelen. Met een 4×4 jeep krijg je alle hoeken van de woestijn te zien. Als traktatie heb je aan het eind een waanzinnige zonsondergang zoals je dit nog nooit hebt gezien.

Dubai Mall
Dit allergrootste winkelcentrum van Dubai is werkelijk zeer bijzonder te noemen. Kosten nog moeite zijn bespaard gebleven tijdens de bouw en inrichting van dit walhalla voor shopaholics. Naast ruim 1200 winkels waaronder Missoni, Karen Millen en Emilio Pucci heb je er ook een indoor schaatsbaan, een zeeaquarium en een goud soek. Buiten de Dubai Mall zijn leuke restaurants te vinden en word je elke avond getrakteerd op de spetterende waterfontein show van Burj Khalifa.
Dubai Mall
Al Mussallah Rd, Dubai

Burj Khalifa
Als je een toegangskaartje koopt in de Dubai Mall, kun je een bezoek brengen aan de hoogste toren ter wereld. Op weg naar de lift die je in luttele seconden naar de 124ste verdieping brengt, passeer je een glazen schaalmodel van het gebouw. Eenmaal boven heb je een verpletterend uitzicht over Dubai en omstreken. Het platform is grotendeels van glas waardoor je werkelijk alle hoeken kunt zien. Eenmaal weer beneden krijg je een aantal foto’s te zien over hoe het enorme gebouw tot stand is gekomen. Als je wat claustrofobisch bent aangelegd kan de lift en de hoeveelheid mensen die erin gaan een behoorlijk angstige ervaring zijn.
Burj Khalifa
Dubai Mall, Dubai

 

Desert Safari
Voor een lichte adrenaline kick moet je zeker eens een woestijn safari ondernemen. Met een 4×4 jeep waarvan men de banden iets laat leeglopen, trek je de woestijn in om vervolgens tegen de zandduinen op te crossen. Vervolgens zie je niet waar dit toe leidt en neemt de spanning toe. De chauffeurs hebben onderling duidelijke afspraken en zijn zeer bekwaam voor dit soort ‘dune bashing’. Met de avond safari wordt de rit vervolgd door een buffet maaltijd in een bedoeïenen kamp. Tijdens de maaltijd wordt je op een zeer authentieke manier geëntertaind.
Reserveer de desert safari Dubai vooraf via internet
Mehta Road, Bur Dubai, Dubai

Wild Wadi Waterpark
Voor een vaak welkome verkoeling is het een prima idee om dit gezellige waterpark te bezoeken. Zeker de kinderen kunnen de glijbanen, watervallen en surf simulatoren heel goed waarderen. Of maak gezellig met zn allen een tochtje in een rubberbootje door het water en passeer tornado’s, stormen en afdalingen.
Wild Wadi Waterpark
Jumeirah Beach Road, Umm Suqeim 3, Dubai

Mall of the Emirates
Binnen de muren van dit geweldige winkelcentrum is naast de enorme hoeveelheid winkels nog iets bijzonders te ontdekken. Namelijk een indoor skihal (Ski Dubai) met alles er op en er aan. Je kunt hier gewoon je ski uitrusting huren en lekker even tussen het shoppen door wat afdalingen maken. Hoe bijzonder is dat? Voor de kleintjes is er Magic Planet, wat doorgaat als grootste entertainment center van Dubai. En dat is nog niet alles. Er is ook nog een 14 zalen tellende bioscoop aanwezig. De Mall of the Emirates is in deze vorm de enige ter wereld.
Mall of the Emirates
Sheik Zayed Road, Dubai

Global Village
In Dubailand is het jaarlijks terugkerende evenement Dubai Global Village te vinden. Het is een thematisch ingericht project waar winkelen, vermaak en eten samengevoegd zijn. uitgangspunt van Global Village is dat de bezoekers door verschillende landen lopen. Global Village staat er tijdens het winterseizoen. De entree bedraagt een paar euro per persoon.
Global Village
Sheikh Mohammed Bin Zayed Road (E 311); Exit 37