Dubai, Emiraten

dubai250Aan de Perzische Golf liggen de zeven Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dubai is hier zeker de bekendste van. Een ander wel bekend emiraat is Abu Dhabi. Lang geleden toen de oliereserves nog onuitputtelijk leken werd er voornamelijk gehandeld in dit stroperige goedje. Langzaam maar zeker is men na gaan denken om andere inkomsten te gaan genereren, aangezien de olie aan het opraken is. Toeristen! Dubai heeft er sindsdien alles aan gedaan om het zijn gasten zo aangenaam mogelijk te maken. De meest prachtige hotels, winkelcentra, gezellige haven en veel gezellige restaurants zijn daar gebouwd waar eens alleen woestijn en palmbomen stonden.

Als een echte oase met veel pracht en praal is Dubai een top bestemming geworden voor de ‘rich and famous’. De palm eilanden (eilanden die zijn aangelegd in vorm van een palmboom) hebben zelfs grote wereldsterren aangetrokken. Gelukkig is Dubai tegenwoordig ook een bestemming geworden waar de minder gefortuneerden goed vakantie kunnen vieren. Een verblijf hoeft namelijk echt niet heel veel geld te kosten. Je moet alleen de juiste adressen weten. Zo kun je in de gewone wijken van Dubai voor een habbekrats eten en telt de stad inmiddels ook een redelijk ruim aanbod van driesterrenhotels die helemaal voldoen aan de wensen van de moderne reiziger. Als je een goedkope Dubai vakantie wilt boeken, dan moet je vooral kijken naar de minder populaire maanden, die buiten het beste reisseizoen vallen.

Wie zich wil vervoeren in Dubai die hoeft ook niet diep in de buidel te tasten. De Dubai metro is een snel en goedkoop openbaar vervoersysteem en de taxi’s kosten aanzienlijk minder dan in Nederland. Ook huurauto’s en brandstof zijn aanzienlijk goedkoper dan bij ons. Wie wil genieten van dure auto’s die kan dat gratis doen. Op hotspots zoals bij de Dubai Mall, bij restaurants op The Walk en bij een aantal luxueuze hotels staan de exotische auto’s voor de deur te pronken.

Dubai in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode & klimaat

Hoewel het gehele jaar de zon schijnt in Dubai, heeft men met sommige periodes toch wel rekening te houden. De zomermaanden zijn er bijvoorbeeld extreem warm. In de zomer wordt het gemakkelijk veertig graden in de schaduw en daar nog ver overheen. Tijdens de heetste dagen van juli en augustus schiet de thermometers soms richting de vijftig graden. Het zal dan ook niemand verbazen dat de zomer het laagseizoen in Dubai is. Dat merk je aan de bezettingsgraad en de prijzen in de hotels. Nadeel is wel dat het overdag buiten bijna niet te harden is. Zelfs de zwembaden en de zee bieden op die dagen amper verkoeling. Let ook op wanneer de vastenperiode (ramadan) is. Tijdens de ramadan zijn veel horecazaken overdag niet of zeer beperkt open. Op je gemak ergens gaan zitten lunchen kun je wel vergeten tijdens de ramadan.

De beste reistijd voor Dubai is tijdens het winterseizoen: van november tot en met april. Vooral maart en april zijn aangename maanden om naar Dubai te reizen.

Alles over het weer en klimaat van Dubai vind je op klimaatinfo Dubai.

Weersverwachting voor Dubai

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Dubai kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Dubai kun je terecht op de volgende websites:
alles over Dubai
Dit is Dubai op facebook
Dubai bezienswaardigheden top 10
Dubai in één dag
Dubai informatie
Dubai informatie
Dubai met kinderen
Dubai tips
Dubai top 10
Dubai voor beginners
Dubaipagina.nl
goedkoop naar Dubai
winterzon in Dubai