Vervoer in Dubai

Zoals het hoort in een echte wereldstad, is ook de infrastructuur in Dubai zeer goed te noemen. De wegen zijn prima begaanbaar, de borden wijzen je duidelijk de weg en de vervoersmogelijkheden zijn overcompleet. De verkeersdrukte op sommige tijdstippen kunnen echter een bron van ergernis zijn. De metro werkt snel, efficient en is heel goed betaalbaar. Taxi’s zijn redelijk goed betaalbaar. Omdat de taxi’s een staatsbedrijf zijn, liggen de tarieven vast. En het reizen per bus is prima te doen. Er zijn zo’n 79 buslijnen die kriskras door Dubai rijden. Voor een paar euro koop je in de busstations een dagkaart waarmee je de gehele dag met zowel de bus als de metro je kunt laten vervoeren.

Een andere zeer goede manier om je in en om Dubai te vervoeren is per huurauto. De afstanden zijn hiermee snel en redelijk betaalbaar te overbruggen. Zeker als je de huurauto vooraf vast legt, kun je tientallen euro’s besparen.
Wil je graag wat meer informatie hebben over de omgeving, dan doe je er slim aan om enkele dagen met de rode toeristenbus op pad te gaan. Via het bekende hop-on hop-off systeem kun je voor een vaste prijs per dag of dagen zoveel in- als uitstappen als nodig is. Veel lopen en/of fietsen is op warme dagen ten zeerste af te raden. De temperatuur kan dan echt je vijand worden. Het bij hebben van een flesje water is altijd aan te bevelen.

 

Handige links over het vervoer in Dubai

Reizen vanaf de luchthaven
Dubai bussen
Dubai Taxi
Toeristenbus