Eten & drinken in Dubai

Hoewel de Arabische keuken steeds meer in opkomst is, is het voor vele nog onbekend terrein. En dat is jammer. De Arabische keuken is namelijk heel divers en niet onbelangrijk, erg lekker. Alle zintuigen zullen er door geprikkeld worden. Gerechten bevatten vaak allerlei kruiden zoals peterselie, kaneel, koriander, kruidnagel en/of munt. Van de meest simpele groentesoorten wordt hier een echt feestje gemaakt. Bekende authentieke gerechten in Dubai zijn onder andere ful medames, hummus, wara einab, kibbih en kebab. Qua toetjes kun je er helemaal los gaan. Arabische toetjes zijn vaak mierzoet en erg lekker.
Behalve deze lekkernijen zijn er nog andere keukens te vinden in Dubai, zoals de Libanese, Pakistaanse, Thaise, Indiaanse en de Afrikaanse. Omdat Dubai steeds meer de Internationale toerist aanspreekt zijn er zelfs mogelijkheden voor het bezoeken van een fastfood restaurant. Met name in de shopping malls zijn deze vaak gecentreerd in een food-court. Dit is een verdieping die uitsluitend eetgelegenheden biedt.
Bij de gastvrijheid van het land hoort het drinken van een glaasje mierzoete thee of koffie. Het drinken van alcoholische drankjes is iets lastiger, maar zeker niet onmogelijk. De meeste hotels hebben een licencie voor het schenken van een goed glas en de betere internationale restaurants hebben ook vaak meer mogelijkheden. Op de openbare weg is het ten strengste verboden om alcohol te nuttigen! En ook tijdens de ramadan is het lastig om aan een alcoholische versnapering te komen. De lokale bevolking zelf is dol op verse sapjes, smoothies en thee. Deze zijn veelvuldig en lekker vers te verkrijgen op diverse plekken.

Sukh Sagar
In het gezellige stadsdeel wat bekend staat als ‘The Walk’ ligt dit gezellige en zeer betaalbare Indiase restaurant. De meest heerlijke gerechten zoals kip tandoori, kebab en zelfs Mexicaanse quesadillas staan hier op het menu. Het is niet alleen Indiaans wat hier geserveerd wordt, maar alles is van zeer goede kwaliteit.
Sukh Sagar
The Walk Jumeirah Beach Residence, Rimal Bldg, Dubai

Arabian Tea House Café
In de sfeervolle binnentuin van dit lunchcafé kom je volledig tot rust. De lekkerste lokale gerechten waaronder salades, broodjes, kleine hapjes en verfrissende cocktails worden hier voor je klaar gemaakt. Dit verborgen pareltje ligt midden in centrum van Bastkiya, het oude deel van de stad Dubai. De omgeving leent zich prima voor een wandeling, al dan niet op de rug van een kameel, tussen oude huizen, windtorens, langs het Dubai museum en galeries.
Arabian Tea House Café
Al Fahidi, Burj Dubai, Dubai
€ – €€

Bayt al Wakeel
Op een prachtige lokatie, direct aan de Creek van Dubai, is het restaurant Bayt al Wakeel gelegen. Vanaf het terras heb je een zeer fraai uitzicht over de activiteiten op deze inmiddels beroemde waterstroom. Vaak is dit hét meest gewilde rustpuntje na het struinen op de nabij gelegen souks. De gerechten zijn goed, betaalbaar en lekker.
Bayt al Wakeel
Souk al Kabeer Bur Dubai
€€

Mango Tree
Dit heerlijke romantische Thaise restaurant heeft ’s avonds het misschien wel mooiste uitzicht van heel Dubai. Elke avond heb je namelijk uitzicht op de indrukwekkende fontein watershow van Burj Khalifa, naast de Dubai Mall. Spectaculaire waterstralen gecombineerd met licht en geluid laten niemand onberoerd. Ondertussen kun je dan de heerlijkheden van het menu van Mango Tree nuttigen.
Mango Tree
Souk Al Bahar, Burj Dubai, Dubai
€€ – €€€

Al Mahara
Als je toch besluit om de knip eens rijkelijk te openen en uit te pakken? Dan kunnen we van harte het Al Mahara restaurant in het Super-de-luxe Burj Al Arab hotel aanbevelen. Hier kun je namelijk op een wel heel bijzondere manier een culinair uitstapje maken. De tafeltjes van dit luxe restaurant staan direct naast een zeeaquarium. Onder het genot van een hapje en een drankje verandert het decor elke seconde van de dag en/of avond. De prachtige gekleurde vissen en andere zeedieren komen af en toe voorbij of blijven nieuwsgierig even ‘hangen’. Voor lunch en diner zijn er iet wat strikte kledingvoorschriften. Check onderstaande link voor meer informatie.
Al Mahara
Burj Al Arab Hotel, Jumeirah Beach, Dubai
€€€€