Winkelen in Dubai

‘Shop until you drop’ is een uitspraak die heel goed van toepassing is op een bestemming zoals Dubai. Het belastingvrij winkelen kan hier mooie voordeeltjes opleveren. Daarnaast weet men echt wel wat mooi is in het ‘rijke’ Dubai. De lokale bevolking loopt doorgaans vrij traditioneel gekleed met zowel voor mannen als vrouwen lange gewaden. Bij de dames worden hierbij de haren nauwkeurig bedekt. Maar dat wat wel te zien is, is vaak zeer mooi. De gewaden zelf zijn van uitmuntende dure kwaliteit, met daaronder Louboutin’s, Jimmy Choo, aan de pols een exclusieve designer tas en de ogen uitdagend opgemaakt. En voor de heren geldt vaak een wit gewaad met grote dure manchetknopen, een verschrikkelijk dure horloge en een stoere zonnebril. Kortom, ze hebben vaak een goede smaak. Dit alles is dus ook in overvloed verkrijgbaar in de vaak over-de-top winkelcentra van Dubai. Hieronder volgt een kleine selectie.

Dubai Mall
Dit nog altijd grootste winkelcentrum van Dubai laat nog altijd de grootste shoppers onder ons even stilvallen. De grandeur waarmee dit winkelcentrum je weet te overvallen is ongelofelijk. Meer dan 1200 luxe winkels, een levens groot aquarium, een schaatsbaan, bioscoopzalen en de toegang tot het naast gelegen Burj Khalifa maken van dit winkelcentrum een nummer 1 bezienswaardigheid.
Dubai Mall
Al Mussallah Road, Dubai

Mall of the Emirates
Met ongeveer net zo veel winkels als Dubai Mall weet ook dit winkelcentrum je diep te raken. De aankleding van afdelingen zoals de goudsoeks, waar alle juweliers gecentreerd zijn lijkt zo uit een sprookje van duizend-en-één-nacht te komen. De Mall of the Emirates hebben als toefje op de taart een echte skihal als trekpleister. Het ruim drieduizend vierkante meter tellende sneeuwparadijs heeft verschillende afdalingen waarbij er zelfs ruimte is om te sleeën, snowboarden of om interactief te zijn met echte pinguïns.
Mall of the Emirates
Sheik Dama Issa, Dubai

Kruidenmarkt
In de oude wijk Deira zijn soeks te vinden met allerlei geurige kruiden. De bonte verzameling van kleur en geur doen het altijd goed bij de vele toeristen die deze markt bezoeken. De veelal Oosterse marktkooplui proberen je op soms inventieve manieren hun winkeltje binnen te krijgen. Onderhandelen lijkt hier soms topsport.
Een andere veelbezochte markt zijn de goudsoeks. Bling bling is wat hier de boventoon voert. Allerlei grote merknamen worden gebruikt om de klanten binnen te lokken. Let wel op, iets wat te mooi lijkt om waar te zijn is dan ook vaak niet pluis. Vervalsingen van grote en dure merken zijn in Dubai strafbaar en dus ook het kopen hiervan.

Ibn Battuta Mall
De wat minder bekende Ibn Battuta Mall is zeker niet de minste. Zeker qua aankleding heeft men ook hier kosten noch moeite bespaard. De diversiteit aan winkels zijn onder verdeeld in een aantal werelddelen afdelingen. Je maakt als het ware een wereldreis. Er zijn verschillende eetgelegenheden en zelfs bioscoopzalen.
Ibn Battuta Mall
Jebel Ali Village, Dubai