Vervoer in Abu Dhabi

De Verenigde Arabische Emiraten voelen zeer goed aan hoe het hoort in grote toeristische steden. De toeristen moeten een gevoel van veiligheid ervaren en de infrastructuur moet goed zijn. Met de opkomst van de vele toeristen die Abu Dhabi bezoeken, is hier dus hard aan gewerkt. Er rijden verschillende buslijnen die je zo snel mogelijk naar de meest interessante bestemmingen vervoeren. Een rit kost 1 Dirham en die stop je in de daarvoor bedoelde bus naast de chauffeur. Maar ook de taxi is zeker een snelle en betaalbare optie. Maak wel een duidelijke prijsafspraak. Bij winkelcentra zijn er vaak vaste taxistandplaatsen te vinden. Een taxi is herkenbaar aan zijn verlichte taxi teken op het dak. Vaak zijn de taxi’s zilver, wit of goud gekleurd.

Wie voor het gemak van eigen vervoer kiest, moet rekening houden met het zero tolerance beleid qua alcohol. En de parkeergelegenheden zijn vrijwel allemaal betaald parkeren. Daar staat wel tegenover dat de benzineprijzen een heel stuk voordeliger zijn dan wij thuis ervaren. De pittige rijstijl in Abu Dhabi is ook iets om rekening mee te houden.

 

Wie een auto huurt in Abu Dhabi die zal zich overigens rotlachen bij de benzinepomp. De prijzen voor een liter brandstof ligt hier aanzienlijk lager dan bij ons. Dat ligt enerzijds aan het feit dat Abu Dhabi natuurlijk volop geld verdient aan de oliewinning zelf. Daarnaast is ook de belastingdruk op brandstoffen veel lager dan in Nederland.

Als je een auto huurt in Abu Dhabi hoef je daarom niet zoveel rekening te houden met het benzineverbruik. De huurprijzen liggen sowieso lager dan wat je op veel vakantiebestemmingen gewend bent.

Meer info over vervoer in Abu Dhabi

Busdiensten