Abu Dhabi, Emiraten

abudhabi250Het Verenigde Arabisch Emiraat Abu Dhabi is de grootste qua oppervlakte. De andere zes emiraten, waarvan Dubai de bekendste is, zijn allen een heel stuk kleiner. Net zoals in de andere emiraten, weten ze inmiddels ook in Abu Dhabi dat het toerisme de toekomst heeft. De oliebronnen leveren in Abu Dhabi nog voor meer dan voldoende inkomsten, maar ook hier zal dat eens ophouden. Het succes van Dubai lijkt zich dan ook in Abu Dhabi te herhalen. Her en der zijn al veel luxe hotels gevestigd en wordt er volop gebouwd. Met name aan de noordelijke kust zijn stevige bouwwerken te bespeuren waar de toerist volledig in de watten kan worden gelegd. Ook de eilanden die bij de hoofdstad Abu Dhabi horen worden hierbij niet vergeten.

De lokale bevolking is zeker een stuk moderner geworden, maar nog altijd een stuk conservatiever dan in het meer bekende Dubai.
Tijdens de vele gebedsdiensten is het een stuk rustiger op straat. Alcohol is zeker niet overal verkrijgbaar en openbaar liefhebben is eigenlijk not done. De gezelligheid hoeft hierdoor zeker niet minder te worden. Abu Dhabi heeft genoeg te bieden voor een heerlijke onbezorgde vakantie.

Abu Dhabi in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Abu Dhabi

Op Abu Dhabi International Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Abu Dhabi

 • Abu Dhabi International Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 6 uur en 20 minuten
  Afstand tot centrum stad: ongeveer 20 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Taxiritten vanaf de luchthaven naar Abu Dhabi zijn niet duur. Omgerekend kun je voor 15 tot 25 euro naar diverse plekken in Abu Dhabi reizen. Dit tarief geldt ook voor Yas Island en het in opkomst zijnde Saadiyat Island. Bij aankomst 's avonds laat of in de nacht kan het erg druk zijn bij de taxistandplaatsen.

Reisperiode en klimaat

Het warme woestijnklimaat van het Verenigde Arabische Emiraat Abu Dhabi, zorgt regelmatig voor bijzonder hoge temperaturen. Gemiddelde zomerse temperaturen van ruim 42 graden zijn hierbij niet ongewoon. Nog hogere temperaturen zijn zeker geen uitzondering. Dit betreft met name in de maanden juni, juli, augustus en september. Juist wanneer wij onze zomervakantie vieren lopen de temperaturen in Abu Dhabi alleen maar op. Wat meer aangenamere temperaturen beleef je dan ook vooral tijdens ons voorjaar en de herfst periode.  De beste reistijd voor Abu Dhabi is vanaf eind oktober / begin november tot het einde van april.

Check voor meer informatie omtrent het weerbeeld, gemiddeldes en cijfers klimaatinfo Abu Dhabi.

 

Weersverwachting voor Abu Dhabi

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Abu Dhabi kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Abu Dhabi kun je terecht op de volgende websites:
Abu Dhabi informatie
Abu Dhabi informatie
Abu Dhabi voor beginners
Abu Dhabi in één dag
Abu Dhabi bezienswaardigheden top 10
Abu Dhabi tips
Abu Dhabi zonkalender