Gratis & goedkoop in Abu Dhabi

Dat de inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten trots zijn op hun land is duidelijk zichtbaar in de manier waarop zij hun cultuur aan de toeristen laten zien. De meeste musea bijvoorbeeld zijn gratis of tegen een zeer geringe vergoeding te bezoeken.
De mooiste manier om een land of stad en zijn inwoners te leren kennen is op de lokale markt. Hier is vaak de doorsnee inwoner aanwezig en worden veel gebruiken, rituelen, gerechten en de traditionele kledingstijl duidelijk. En het mooiste van alles, het is altijd gratis te bezoeken. Hieronder is een kleine selectie te vinden van wat er allemaal gratis of goedkoop te beleven is in Abu Dhabi.

Heritage Village
Dit culturele dorp is lokaal erfgoed. Er wordt een duidelijk beeld geschapen van de ontwikkeling die men heeft doorgemaakt sinds de olie inkomsten voor meer welvaart gingen zorgen. Er zijn veel waardevolle objecten te bewonderen, waaronder een bijzondere collectie van de Koran, traditionele kleding en sieraden. Ook zijn er wat dieren aanwezig en kun verkoeling zoeken bij het kleine stukje strand.
Heritage Village
Abu Dhabi Theater Road (Breakwater/Corniche), Abu Dhabi
Toegang is gratis

Corniche
Deze kustweg in het noordwesten van Abu Dhabi is behalve een belangrijke verkeersweg ook een heerlijke wandelpromenade. De wandelpromenade ligt gescheiden van de drukke weg, direct aan het water en het strand. Langs de Corniche zijn verschillende plekjes te vinden waarvandaan je heerlijk achterover op een bankje kunt genieten van de prachtige omgeving.

Yas Marina Circuit
Op de officiële Formule 1 racebaan van Abu Dhabi worden niet alle dagen wedstrijden verreden. Op dagen dat er alleen getraind wordt kun je via de terrassen van de horeca bij het hotel meestal gratis uitkijken op de voorbij scheurende auto’s. Parkeren doe je gratis in de parkeergarage onder het Yas Viceroy Hotel.
Yas Marina Circuit

Emirates Palace Hotel
Dit zelfbenoemde zeven sterren hotel, dat eruit ziet als een Arabisch paleis, is niet alleen toegankelijk voor gasten. Als toerist kun je ook genieten van de exceptionele inrichting van de lobby en openbare ruimtes.
Emirates Palace Hotel