Eten & drinken in Abu Dhabi

Met de snelle uitbreiding van Abu Dhabi zijn ook de keukens meegegroeid. De keuze van restaurants zijn enorm en de kaart daarbij heel divers. De hotels serveren vaak in buffet vorm, maar hebben daarnaast ook vaak een of meerdere a la carte restaurants. Om uit eten te gaan hoef je vaak niet ver te reizen. De restaurants liggen verspreid door de stad. De fastfood restaurants zijn vooral te vinden in en nabij de winkelcentra.
Het nuttigen van alcoholische dranken is in Abu Dhabi zeker mogelijk. Vaak zijn de betere hotels voorzien van een gezellige bar waar je allerlei alcoholische versnaperingen kunt bestellen. In de restaurants is dit wisselend. Hierdoor merk je wel dat Abu Dhabi iets conservatiever is dan het naast gelegen Dubai.

Let wel op met het boeken van een reis naar Abu Dhabi tijdens de ramadan. Het is dan vrijwel onmogelijk om tijdens die periode buiten de deur te kunnen eten. Eten in het openbaar is tijdens de ramadan namelijk verboden. Sommige grotere restaurants versoepelen steeds meer en vaak is roomservice dan wel toegestaan.

Lebanese Mill
Voor een heerlijke en betaalbare Libanese maaltijd zit je hier goed. De verhouding prijs en kwaliteit zijn hier dik in orde. Hoewel de Libanese keuken bij ons niet heel bekend is, raden wij je toch aan om het eens te proberen. Kebab, shoarma en mixed grill zijn enkele bekendere gerechten op de kaart.
Lebanese Mill
Fatima Bint Mubarak Street, Abu Dhabi

Cho Gao Restaurant and Lounge
In dit Aziatische restaurant staan allerlei lekkernijen uit de Thaise, Indische en Vietnamese keuken op het menu. De inrichting is al even smaakvol als de gerechten op zich. Regelmatig zijn er ook leuke menu’s samengesteld, worden er speciale avonden georganiseerd en is er ‘Happy Hour’ waarbij de drankjes een stuk voordeliger worden
Cho Gao Restaurant and Lounge
Crown Plaza Hotel Abu Dhabi, Hamdan Street, Abu Dhabi
€€

Biancorosso Pizza
Elke stad heeft wel een aantal Pizzeria’s en zo ook Abu Dhabi. Naast de bekende pizza’s worden er op dit adres ook “nieuwe” variaties aangeboden. De producten zijn vers en de pizza’s worden in een stenen oven gebakken, zoals het hoort. En de mozzerella komt er zelfs uit eigen keuken
Biancorosso Pizza
Al Nahyan Area, Abu Dhabi

€€

Indian Palace
Dit sfeervolle restaurant is gelegen in de oude binnenstad van Abu Dhabi. Of je nu afhaalt of ter plaatse aan tafel een maaltijd nuttigt, het is van uitstekende kwaliteit. De service is uitermate goed en de verzorging verdient een dikke tien. Dat kwaliteit niet altijd duur hoeft te zijn wordt in dit restaurant bewezen.
Indian Palace
Salam Street, Abu Dhabi

€€