Winkelen in Abu Dhabi

Met name in het oude stadsdeel van Abu Dhabi bestaat het winkelaanbod vooral uit kleine boetieks, kruidenwinkels, soeks en winkeltjes met allerlei snuisterijen. De modernere delen van Abu Dhabi zijn voorzien van een luxe winkelcentrum. Hier zijn vooral de westerse grote merknamen te vinden zoals Calvin Klein, H&M, Balmain, Desigual en Victoria’s Secret.

Abu Dhabi Mall
Eén van de populairste winkelcentra is de Abu Dhabi Mall. Naast het grote winkelaanbod, zijn er tal van eetgelegenheden en is er een entertainment centre. Hierin bevindt zich de bioscoop en een kinderspeelplaats.
Abu Dhabi Mall
10th Street, Abu Dhabi

Marina Mall
Op een prachtige locatie, direct aan het water is dit moderne winkelcentrum gelegen. Marina Mall staat garant voor een gezellig middagje shoppen, zeker wanneer de temperatuur buiten hoog dreigt op te lopen. De heerlijke verkoeling die er dankzij de airconditioning te vinden is voelt als een ware traktatie. Het winkelaanbod is erg divers te noemen. Dames kunnen terecht in winkels als Fendi, Valentino, Part Two, Burberry of Top Shop. En de heren vermaken zich opperbest in winkels als Hugo Boss, Ferrari Store, Phat Farm en bij Cool Gadgets. Daarna kun je met de kids nog wat pirouettes maken op de ijsbaan of een balletje gooien op de bowlingbaan.
Marina Mall
Breakwater Corniche Street, Abu Dhabi

Souk Al Zafaran
Als je tijdens het winkelen graag de cultuur en sfeer van Abu Dhabi wilt proeven, dan moet je beslist een moment kiezen om de Souk Al Zafaran in het iets verderop gelegen Al Ain te bezoeken. De doorsnee bezoeker komt hier zijn traditionele kleding, kruiden, groente of decoratie kopen. Een apart gedeelte is wordt speciaal voor en door vrouwen gerunt.

World Trade Center Mall
Moderne soeks vind je bij het World Trade Center. Maar liefst tweehonderdvijftig winkels zijn gevuld met zaken als Arabische kunst, modern design, parfums, henna, traditionele kleding en bijpassende sierraden. In het andere gebouw is het moderne winkelcentrum gelegen met allerlei vooraanstaande merken.
World Trade Center Mall
Al Markaziyah, Abu Dhabi

Tapijt Souk
Voor de allermooiste geknoopte tapijten moet je aan de Al Mina Road zijn. Allerlei prachtige kleuren en motieven komen hier samen om verhandeld te worden. Het merendeel van de tapijten is afkomstig uit landen als Afghanistan, Turkije en China. Let wel op of de achterkant niet al te egaal eruit ziet. Echte handgeknoopte tapijten zijn duurder dan de machinaal verwerkte exemplaren. Handwerk is echter nooit zo gelijk geknoopt als de machinale versie. Daarna is het een kwestie van onderhandelen.
Tapijt Souk
Al Mina Road, Abu Dhabi