Bezienswaardigheden in Abu Dhabi

De woestijn van Abu Dhabi maakt langzaam plaats voor een zeer fraaie toeristische bestemming waar niets onmogelijk lijkt. Naast zon, zee en strand heeft Abu Dhabi genoeg te bieden voor een heerlijke vakantie. Liefhebbers van auto’s kunnen bijvoorbeeld hun hart ophalen in Ferrari World of crossen zelf een rondje op het F1 circuit van de stad. Als je graag een balletje slaat kun je terecht op één van de zes golfbanen die er zijn. Of zoek je graag iets meer cultuur? Dat kan hier namelijk ook. Bezoek dan eens het Al Ain Palace Museum, het Al Maqtaa Fort of het Heritage Theme park. En ondertussen weten de kids niet wat hun overkomt in Yas Waterword. Want ook de kinderen kunnen hier een onvergetelijke vakantie vieren.

We hoeven waarschijnlijk niemand meer te vertellen dat de meest opmerkelijke architectuur inmiddels ook in de Verenigde Arabische Emiraten zijn intrede heeft gedaan. Waar Dubai zijn beroemde Burj Al Arab heeft, heeft Abu Dhabi zijn Yas. Dit iconische hotel staat midden op het F1 circuit van Abu Dhabi. Niets lijkt hier te gek!

Sheikh Zayed Grand Mosque
Met meer dan voldoende ruimte voor zo’n veertig duizend gelovigen, mag deze moskee zich de grootste van alle zeven Arabische Emiraten noemen. Geld noch moeite zijn bespaard gebleven tijdens de bouw van dit imposante bouwwerk. Tientallen kroonluchters van 24 karaat goud verlichten de belangrijkste ruimtes van de moskee. En het allermooiste…daar waar je als niet moslim normaal een moskee niet mag betreden, is deze gewoon geopend voor publiek. Behalve op vrijdagochtend, dan is de moskee alleen toegankelijk voor gelovigen. Van schouders en tot aan de enkels moeten je wel bedekt zijn. Vrouwen dragen hierbij een eventueel aangereikte hoofddoek.
Sheikh Zayed Grand Mosque
Al Maqtaa, Abu Dhabi

Ferrari World Abu Dhabi
Jong en oud zal zich uitstekend vermaken in dit eerste Ferrari themapark ter wereld. Allerlei spannende en leerzame attracties zorgen voor opwinding en verbazing. Je vindt er onder andere de ‘Formula Rossa’ de snelste achtbaan ter wereld. Een mini racebaan voor de kinderen en een bijna echt ervaring van een formule 1 race in een simulator voor de papa’s.
Ferrari World Abu Dhabi
Yas Island, Abu Dhabi

bezienswaardigheden-ferrariworld

 

 


Yas Waterworld

Zeker tijdens de soms erg warme zomermaanden is het zoeken naar verkoeling een must. Kinderen worden dan ook niet blijer dan met een dagje naar Yas Waterworld. Allerlei uitdagende glijbanen wachten op gillende passagiers. Ooit al eens willen leren surfen? Hier kan dat bij Bubble’s Barrel. Waterpret in de breedste zin van het woord is in dit waterpark aanwezig.
Yas Waterworld
Yas Island

Al Ain National Museum
Voor wat meer culturele inhoud moet je beslist dit museum bezoeken. Het museum is opgedeeld in drie onderdelen. De eerste betreft archeologische voorwerpen. De tweede zijn vooral gericht op de geschiedenis en de cultuur van de samenleving. En het laatste onderdeel betreft waardevolle voorwerpen zoals geschenken. Veel van de gevonden voorwerpen, waaronder enkele zeer oude, zijn afkomstig van de nabij gelegen Hili Gardens.
Al Ain, Abu Dhabi

Meer bezienswaardigheden in Abu Dhabi?

Bezoek de top 10 bezienswaardigheden van Abu Dhabi.