Belfast, Ierland

Belfast

Belfast

Belfast is de administratieve hoofdstad en grootste stad van Noord-Ierland. Het grootste deel van Belfast ligt in County Antrim, maar delen van Oost- en Zuid-Belfast strekken zich uit in County Down. De stad ligt in de uiterwaarden van de rivier de Lagan. De stad is al jaren een centrum voor industrie, maar ook kunst staat er centraal.

Belfast heeft sterk te leiden gehad van The Troubles, de onafhankelijkheidsstrijd waarbij de Ieren zich los wilden maken van de rest van het Verenigd Koninkrijk. Maar nu groeit en bloeit de stad. Het centrum van Belfast heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke uitbreiding en vernieuwing doorgemaakt, met name rond Victoria Square. In Cathedral Quarter vind je tal van leuke cafés en restaurants en je kunt er prima shoppen. Belfast is ook een fijne springplank om de mooie omgeving te verkennen.

De stad is ook bekend van de RMS Titanic, de iconische oceaanstomer die hier gebouwd werd in de scheepswerven. Het is misschien wat vreemd dat een stad haar reputatie bouwt op een schip dat al op zijn eerste reis zonk, maar Belfast is trots op de innovatie, vaardigheid en techniek die kwam kijken bij de bouw van de Titanic. En zoals de locals je zullen zeggen: “She was fine when she left here.”

Belfast in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Belfast

Op Belfast International Airport:

Luchthavens bij Belfast

 • Belfast International Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur 20 minuten
  Afstand tot centrum stad: 30 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  De snelste bus naar de stad is de Airport Express 300, die rijdt 7 dagen per week, 24 uur per dag tussen het vliegveld en het centrum van Belfast. Op doordeweekse dagen vertrekt de bus iedere 20 minuten, in het weekend ieder half uur. De rit duurt gemiddeld 35 minuten. Een enkeltje kost £ 7,50, een retourtje geldig voor een maand kost £ 10,50. Een taxirit naar het centrum van Belfast kost rond de £ 35.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Belfast.

Weersverwachting voor Belfast

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Belfast kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Belfast en Noord-Ierland kun je terecht op de volgende websites: