Belfast International Airport

Belfast Airport ligt 30 kilometer ten noordwesten van het centrum van Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. De luchthaven wordt ook wel Aldergrove genoemd, naar het nabijgelegen dorp Aldergrove. Het vliegveld van Belfast is na Dublin Airport het grootste vliegveld van Ierland. De luchthavencode (IATA) van Belfast International Airport is BFS.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur 20 minuten
Afstand tot centrum stad: 30 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Belfast International Airport:

Bestemmingen vanaf Belfast International Airport:

Belfast

De snelste bus naar de stad is de Airport Express 300, die rijdt 7 dagen per week, 24 uur per dag tussen het vliegveld en het centrum van Belfast. Op doordeweekse dagen vertrekt de bus iedere 20 minuten, in het weekend ieder half uur. De rit duurt gemiddeld 35 minuten. Een enkeltje kost £ 7,50, een retourtje geldig voor een maand kost £ 10,50. Een taxirit naar het centrum van Belfast kost rond de £ 35.

De luchthaven van Belfast biedt verschillende mogelijkheden om een auto te huren, zodat je alle mooie plekjes in de omgeving kunt verkennen, zoals bijv. Derry, de tweede stad van Noord-Ierland. Op het vliegveld zijn balies van o.a. Avis, Budget, Europcar en Hertz.