Dublin, Ierland

Dublin

Dublin

Dublin is de hoofdstad en de dichtstbevolkte stad van Ierland. Dublin ligt in de provincie Leinster in het middelpunt van de Ierse oostkust, aan de monding van de rivier de Liffey. De ‘Celtic Tiger’, de economische motor die brulde in de jaren 1990, snort vandaag de dag alleen nog maar zacht, maar Dublin koestert zich nog steeds in een hernieuwde welvaart.

Het compacte centrum van de stad, aan de monding van de rivier de Liffey, is uitgegroeid tot een magneet voor jongeren uit heel Europa. De Ierse hoofdstad raakt steeds meer doordrongen van een moderne en internationale uitstraling. Aziatische kruidenwinkels en Poolse galeries delen nu deze historische straten met 18e-eeuwse herenhuizen en (rookvrije) authentieke pubs. Maar de Ierse tradities blijven bestaan – als je op zoek bent naar het klassieke Dublin heeft de stad nog genoeg hoekjes om weg te kruipen met een schuimend biertje en een goed boek.

Het mooie van Dublin is dat het groot genoeg is om je te op allerlei manieren te kunnen vermaken, maar klein genoeg om in korte tijd van top tot teen te kunnen bekijken. De Georgiaanse architectuur is prachtig, maar de stad is vooral leuk vanwege de persoonlijkheid van de Dubliners – geestig en vriendelijk, de beste gastheren die er zijn. Om dit mee te maken moet je wat tijd doorbrengen in een pub, want een avondje uit in de kroeg blijft het favoriete sociale smeermiddel van de stad en een van de meest memorabele ervaringen van een bezoek aan Ierland.

Dublin in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Dublin

Op Dublin Airport:

Luchthavens bij Dublin

 • Dublin Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur 40 minuten
  Afstand tot centrum stad: 13 km.

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Dublin Airport is het grootste vliegveld van Ierland en ligt 13 km ten noorden van de Ierse hoofdstad. Bus 16 van Dublin Bus is goedkoper dan de express busdiensten van Airlink of Aircoach. Iedere 10 a 20 minuten rijdt de bus naar het centrum van Dublin. Tickets kosten € 2,80 per persoon, een rit duurt ongeveer 40 minuten. De expressdiensten doen er 30 minuten over, een enkeltje kost € 6,-. Met een taxi ben je ongeveer 25 euro kwijt.

Reisperiode & klimaat

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Dublin.

Weersverwachting voor Dublin

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Dublin kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Dublin kun je terecht op de volgende websites: