Tallinn, Estland

tallinn250Tallinn is de hoofdstad en grootste stad van Estland, wat in het noorden van Europa ligt aan de oever van de Golf van Finland. Samen met andere steden in landen zoals Zweden, Denemarken en Duitsland behoorde ook Tallinn in Estland tot een Hanze-stad. Destijds droeg Tallinn de naam Reval. Dit samenwerkingsverband tussen handelaren uit verschillende steden was tijdens de middeleeuwen het begin van een succesvol verbond. Voordat Estland een zelfstandig land werd, behoorde het eerst toe aan Denemarken, vervolgens aan Zweden en uiteindelijk aan de Sovjet-Unie. Pas in 1920 werd Tallinn uitgeroepen tot hoofdstad van de republiek Estland. Omstreeks 1940 ging het opnieuw mis en werd Estland bezet door de Sovjet-Unie. Dit ging gepaard met veel geweld, moord en doodslag. De immigranten die ervoor in de plaats kwamen om de Estische Socialistische Sovjetrepubliek (Estische SSR) te steunen wonen er nog steeds. Pas in 1991 is de rust er weer wedergekeerd en wordt Estland erkend als soevereine staat.

Als oudste hoofdstad van Noord-Europa heeft Tallinn heel wat sporen uit de geschiedenis te laten zien. Hierom behoort de binnenstad ook tot Unesco Wereld Erfgoed. Tallinn ligt in het noorden aan de kust en bestaat eigenlijk uit drie delen. Als eerste is er de Toompea heuvel met daarop het kasteel waar tegenwoordig de regering gehuisvest is. Dan is er nog de oude binnenstad wat beter bekend staat als Vanalinn. En de Estse stad wat het meest nieuwe deel van Tallinn vertegenwoordigd. De mix van het oude en nieuwe Tallinn heeft de stad tot een aantrekkelijke bestemming gemaakt. Tallinn wordt dan ook een steeds populairdere bestemming als stedentrip.

Tallinn in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode en klimaat

Het klimaat van Tallinn is iets koeler dan bij ons. Zeker de winters kunnen behoorlijk koud zijn waarbij sneeuw geen uitzondering is. De zomerse maanden tikken regelmatig temperaturen van gemiddeld 22 -23 graden aan. Door de ligging aan de Golf van Finland spreken we van een gematigd zeeklimaat. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij u graag naar onderstaande link.
Klimaat Tallinn

 

Weersverwachting voor Tallinn

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Tallinn kunt kopen.

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Tallinn kun je terecht op de volgende websites:
Tallinn bezienswaardigheden
Tallin informatie
Tallin tips
Tallinn toerisme
Tallin voor beginners
waar overnachten in Tallinn