Eten & drinken in Tallinn

Met name rondom het Raadhuis plein ‘Raekoja platz’ zijn heel veel gezellige restaurants en cafe’s te gelegen. Echter wie vaak de grotere steden bezoekt, weet vast te vertellen dat de zijstraten meestal betere maaltijden tegen betere tarieven levert. Wijk daarom eens vaker van de toeristische routes af en ga op onderzoek uit. Wie weet wat voor lekkers je allemaal tegenkomt.

De traditionele keuken van Estland is deels terug te leiden naar Duitsland en de omliggende Scandinavische landen. Gerechten zoals Estse zuurkool ‘Mulgikapsad’, zult en worst kom je regelmatig op het menu tegen. Maar ook wild en haring horen hier thuis. Het liefst wordt hier dan een stevig biertje bij gedronken. De hoeveelheid internationale toeristen hebben er inmiddels voor gezorgd dat er ook heel wat meer Europees en verfijnde gerechten op de kaart staan. De keuze is er tegenwoordig ruim en divers.

Rataskaevu16
Dit gezellige en eigentijds ingerichte restaurant is gespecialiseerd in allerlei heerlijkheden. De versheid van producten en de smaak zijn hier een feestje op zich. Daarnaast is er kundig personeel zowel in de keuken als op de vloer. En dat zie je op je bord duidelijk terug.
Rataskaevu16
Rataskaevu 16, Tallinn

€€

Neh
In een wijk die de naam ‘Nieuw Holland’ als bijnaam draagt is dit geweldige restaurant gelegen. De straat die bekend stond als Nieuw Holland straat heeft inmiddels een wat meer Estse naam verkregen, namelijk Lootsi. Restaurant Neh haalt zijn inspiratie uit de noordelijke eilanden. De hoge kwaliteit van de producten zijn hier een levensvisie. Met zowel vis als vlees weet de chef je hier keer op keer te verrassen.
Neh
Lootsi 4, Tallinn
€€€

Bogapott
Dit kleine en knusse restaurant wordt gerund door de familie Bogatkin. De keramiek en andere kunstwerken die in het restaurant en naast gelegen shop tentoongesteld worden is een andere bedrijfstak van de familie. Het atelier is ook naast het restaurant gelegen.
In restaurant Bogapott zijn eenvoudige doch lekkere maaltijden te nuttigen voor een zeer aangename prijs.
Bogapott
Pikk Jalg 9, Tallinn

Restoran Gloria
Al rondom de jaren 1930 was dit pand een bekende horeca zaak waar men graag kwam voor een drankje en een goed gesprek. Later is het zelfs uitgebloeid tot een echte nachtclub. De uitzonderlijke vergunning voor het schenken van alcoholische drankjes zorgde ervoor dat de zaak dagelijks vol zat met gasten. Nog altijd is het gebouw aan de Müürivahe 2 het juiste adres voor een hapje en een drankje. Restoran Gloria is nog steeds een bekende plek voor een heerlijk uitstapje. Eenmaal binnen voel je de sfeer van jaren geleden. De inrichting valt als een warme deken om je heen. En als je denkt alles gezien te hebben, blijken ze ook nog eens een geweldige wijnkelder te hebben waar je kunt genieten van een goed glas wijn.
Restoran Gloria
Müürivahe 2, Tallinn
€€€

Kohvik Sesoon
De ongedwongen sfeer in dit restaurant is heerlijk voor een snelle en makkelijke maaltijd. Vaak zie je hier ook vrienden die er samen komen om even wat te eten. Maar ook toeristen weten hun weg hier naartoe goed te vinden. De prijs en kwaliteit verhouding is dan ook uitstekend te noemen. Voor vegetariërs is dit restaurant ook zeker aan te bevelen.
Kohvik Sesoon
Niine 11, Tallinn
€ – €€