Hotels in Tallinn

Zowel in het oude als het nieuwe stadsdeel van Tallinn zijn er voldoende leuke hotels en B&B’s te vinden. Voor wat meer nostalgie en een gunstige ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden, doe je er goed aan om in de buurt van Vanalinn – het oude centrum – te blijven. De modernere design en zakenhotels zijn veelal buiten dit gebied te vinden. Vaak is de prijs buiten het historische centrum ook voordeliger. Echter wie goed zoekt kan vast iets leuks naar zijn of haar gading vinden. Over het algemeen is er altijd wel een redelijk aanbod van betaalbare hotels in Tallinn.

Meriton Old Town Hotel
Dit drie sterren hotel ligt aan de rand van het oude centrum niet ver van het Eesti Meremuuseum, het maritiem museum van Tallinn. Het hotel wat omstreeks 1882 werd gebouwd is eigenlijk onderdeel van de oude stadsmuur. Het is namelijk gebouwd op de plaats van de voormalige Rentern toren. In de nabije omgeving zijn gezellige restaurants, de haven en leuke winkels te ontdekken.
Meriton Old Town Hotel 
Lai 49, Tallinn
€€

Savoy Boutique Hotel
Het art-deco hotel Savoy ligt in het oude stadsdeel van Tallinn. Luxe en gastvrijheid zijn in dit vier sterren hotel een waar begrip. Vanaf de luchthaven ben je binnen no time op de plaats van bestemming om vervolgens je koffers achter te laten en de stad te gaan verkennen. De gunstige ligging is zeker een voordeel van dit hotel. Vanaf hier is het nieuwe stadsdeel namelijk ook prima te bezoeken.
Savoy Boutique Hotel
Suur-Karja 17-19, Tallinn
€€€

Hostel Euphoria
Zeker voor backpackers, liefhebbers van moderne kunst en/of jonge stellen is dit hostel van harte aan te bevelen. De centrale ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden is uitstekend te noemen. Voor de zeer gunstige prijs is de gemeenschappelijke ruimte, gratis wifi, frisse handdoeken en koffie en thee voor iedere gast te nuttigen. De warme en gastvrije sfeer zijn hier duidelijk voelbaar.
Hostel Euphoria
Roosikrantsi4, Tallinn

Rocco al Mare
Aan de kust vlakbij het openluchtmuseum van Rocco al Mare is dit comfortabele hotel gelegen. Vlakbij het hotel is een winkelcentrum en de haven van de stad. De groene omgeving en de nabij gelegen dierentuin maken van dit hotel een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen.
Rocco al Mare
Lillevalja 2 / Vabaohumuuseumi Tee 11, Tallinn
€€ – €€€