Winkelen in Tallinn

Behalve grote winkelcentra en bekende mode ketens, is er in Tallinn nog een hoop leuks te ontdekken als het op winkelen aankomt. Juist de wat kleine boetieks en winkels met lokale kunstwerken zijn hier in Estland een ware belevenis. Scandinavische modehuizen zijn momenteel erg gewild en populair aan het worden. En dus zo ook in Estland. Andere bijzondere winkels zijn de woonwinkels in Tallinn. Vaak zijn de stijlvolle meubels wederom gemaakt door Deense en/of Zweedse ontwerpers. Kortom, in de soms erg smalle steegjes en straten zit genoeg verstopt, dus trek je beste schoenen aan en ga op onderzoek uit.

Rocco al Mare
Dit twee verdiepingen tellende winkelcentrum is de grootste van Tallinn. Naast de vele bekende modemerken zoals Esprit, Guess, Karen Millen en H&M zijn er ook vernieuwende andere merken te vinden zoals Noa Noa en Baltman. Het gehele gezin kan terecht bij Rocco al Mare. Daarnaast zijn er enkele gezellige restaurants en cafe’s te vinden voor een heerlijk tussendoortje. Andere leuke doch wat kleinere winkelcentra zijn Kaubamaja, De la Gardie, Viru Keskus en Selver.
Rocco al Mare

Kalev
Echte chocolade liefhebbers mogen beslist Tallinn niet verlaten zonder de Kalev winkel te hebben bezocht. Dit meest beroemde chocolade merk van Estland heeft namelijk een winkel aan de Roseni nummer 7 in Tallinn.
Kalev

 

Balti Jaam Markt
Achter het centrale station is er op elke dag van de week een redelijk grote ‘Russische’ markt te vinden. Naast groente, fruit en vis worden er ook kleding, sieraden en andere snuisterijen verkocht. Ongeveer vijftig kramen zorgen voor een gezellige drukte en de daarbij behorende sfeer.

Katariina käik
Dit smalle middeleeuwse steegje is the place to be als het gaat om lokale kunst en ambachten als glasblazen en pottenbakkers. Allerlei kunstenaar en artiesten maken hier prachtige handwerken. Vooral omdat de lokatie allemaal uit kleine huizen bestaat die dateren van tussen de vijftiende en zeventiende eeuw, is er een bijzondere sfeer te proeven.
Vene 12, Tallinn