Vervoer in Tallinn

Vanaf de luchthaven ben je, afhankelijk van de verkeersdrukte, binnen minder dan een half uur op de plaats van bestemming. Het centrum van Tallinn is namelijk niet meer dan vijf kilometer van de luchthaven gelegen. Buiten de luchthaven staan de taxi’s klaar. Let wel op dat je een officiële taxi te pakken hebt. Deze hebben hun tarieven op de deur duidelijk leesbaar en er is een taximeter aanwezig. De niet officiële taxi’s zien er vaak hetzelfde uit maar staan niet op officiële taxi standplaatsen. Het is natuurlijk ook mogelijk om de bus te nemen. Deze komen echter niet in de oude stad voor omdat de straten gewoonweg te smal zijn. De oplossing hiervoor zijn de fietstaxi’s. Spreek wel vooraf je tarief af. Als je goed ter been bent is het ook allemaal prima te voet te doen.
Hoewel het openbaar vervoer voor inwoners van Tallinn sinds 2013 geheel gratis is, is dit niet voor toeristen. Een kaartje koop je bij de chauffeur. Een Smartcard waarop je een toegoed kunt zetten is verkrijgbaar bij postkantoren, R-kiosken en winkels als Selver, Prisma, Maxima en Spaaper. Op de onderstaande link wordt dit prima uitgelegd.
Openbaar vervoer

Een andere manier om Tallinn te bezoeken is met de hop-on hop-off bus. De bekende rode dubbeldekker heeft verschillende routes door de stad waarbij je op verschillende plaatsen uit en in kunt stappen. Zie de onderstaande link voor meer informatie.
City Tour

Tussen Tallinn Helsinki is het gemakkelijk heen en weer reizen met de veerboot. De overtocht duurt gemiddeld een kleine twee uur. Eenmaal daar zijn er weer voldoende mogelijkheden om per openbaar vervoer verder te reizen. Check voor de prijzen de onderstaande link.
Tallink