Hotels in Dresden

In een plaats zoals Dresden kun je verschillende kanten op voor wat betreft het kiezen van een hotel. De meeste hotels liggen in het centrum of op een gunstige afstand hiervandaan. Wanneer je er voor kiest om op loopafstand van de bezienswaardigheden in de Altstadt te verblijven, is het verstandig om te kijken hoe het zit met parkeerplek en de kosten daarvan. Wanneer je een verblijf buiten het centrum of zelfs de plaats Dresden verkiest, is het verstandig om de mogelijkheden van het openbaar vervoer te bekijken. In Dresden zijn verblijfplaatsen te vinden in verschillende prijscategorieën. Vergelijk daarom goed wat de kosten zijn voor een ontbijt, wifi, parkeerplaats en/of het gunstig gelegen is.

Ibis Budget Dresden City
Wanneer je kiest voor een centraal gelegen hotel die ook nog eens betaalbaar is, dan zit je hier goed. Het hotel is onderdeel van de Accor groep. De kamers zijn redelijk simpel ingericht, maar wel praktisch. Zeker wanneer je met een kind reist heb je hier hele geschikte kamers.
Ibis Budget Dresden City
Wilsdruffer Strasse 25, Dresden

Residenz am Schloss
Dit opvallend gekleurde hotel is op ongeveer twintig minuten van de oude binnenstad gelegen. Behalve kamers biedt het hotel ook suites en familiekamers. Daarnaast beschik je over gratis wifi en kun je genieten van de heerlijke tuin.
Residenz am Schloss
Am Plan 2, Dresden
€€

B&B Hotel Dresden
Vaak zijn de B&B Hotels gunstig gelegen ten opzichte van de doorgaande wegen. Zo ook bij B&B in Dresden. Het hotel ligt buiten het centrum, doch op loopafstand. De kamers zijn heel functioneel ingericht en hebben zelfs familiekamers. Er is gratis parkeergelegenheid en huisdieren zijn welkom. Het ontbijtbuffet is goed verzorgd en heel betaalbaar.
B&B Hotel Dresden
Weißeritzstraße 10, Dresden
€€

Swissotel Dresden
Dit luxe vijfsterren hotel is midden in het oude centrum gelegen. In de directe omgeving kun je uitstekend dineren, heerlijk winkelen en bezienswaardigheden als de Semper Opera of het Zwinger bezoeken. De 235 kamers zijn zeer charmant ingericht en voldoen aan alle maatstaven. Er is gratis internet en tegen betaling kun je gebruik maken van de fitness en de spa.
Swissotel Dresden
Schlossstrasse 16, Dresden
€€€