Dresden, Duitsland

budget-dresden2De Duitse stad Dresden is gelegen in de deelstaat Saksen, wat in het oosten van het land ligt. De stad ligt aan de rivier de Elbe en is ongeveer uur rijden verwijderd van de grens met Tsjechië.
Het stadscentrum van Dresden is voor vele een bezienswaardigheid op zich. De invloeden van een reeks keurvorsten en koningen die in de stad geresideerd hebben, hebben duidelijke sporen nagelaten. En hoe? Helaas heeft de Tweede Wereldoorlog ook hier huisgehouden en zijn veel monumentale panden met de grond gelijk gemaakt. Veel gebouwen betreffen dan ook reconstructie van wat er destijds verloren is geraakt.

Al in de vijftiende eeuw was Dresden de zetel van de hertogen van Saksen. En in de zestiende eeuw begon men de stad te promoten met kunst en vooruitstrevende technologie. Een ander belangrijke periode in de geschiedenis is de ‘Slag bij Dresden’ in 1813. Dit gevecht met het leger van Napoleon heeft vele slachtoffers gemaakt en verwoesting aangebracht. De geschiedenis gaat door en vervolgens komen we in een revolutionaire periode die gepaard ging met communistische ideeen, was de Eerste- en de Tweede Wereldoorlog een feit en kwam men langzaam maar zeker in een rustiger vaarwater terecht.
Zeker na de val van de muur is Dresden vooral een stad waar veel handel wordt gedreven, cultuur en kunst hoog in het vaandel staat en waar de architectuur nogal eens wat teweeg brengt. Zo heeft Dresden Elbe Valley zijn titel van Unesco World Heritage in moeten leveren nadat men de Waldschlösschenbrug (Waldschlösschenbrücke) heeft gebouwd in de vallei. Opnieuw schrijft de stad geschiedenis.

Dresden in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Dresden

Op Dresden International Airport:

Luchthavens bij Dresden

 • Dresden International Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 15 minuten (rechtstreekse vlucht)
  Afstand tot centrum stad: ongeveer 10 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Een snelle en goedkope manier om naar het centrum van Dresden te reizen is per trein. Treinstation Dresden Airport bevindt zich in de kelder van de terminal. Binnen 13 minuten reis je naar station Dresden-Neustadt of binnen 23 minuten naar Dresden-Hauptbahnhof. Met de buslijnen 77 en 80 kun je ook naar Dresden reizen. Een taxirit kost je ongeveer 12 tot 16 euro.

Reisperiode en klimaat

De stad Dresden heeft een typisch zeeklimaat. Dit laat zich zien doormiddel van aangename temperaturen in de zomer en niet al te lage waardes in de winter. De warmste maand in Dresden is vaak in juli. Soms loopt de temperatuur best hoog op, waardoor het bezichtigen van bezienswaardigheden of een wandeling door de stad niet erg aangenaam is. Houd daarom rekening met hetgeen je wilt gaan doen of bezichtigen en de periode dat je gaat. De herfst is over het algemeen vrij nat, maar eigenlijk kan het gehele jaar door er wel een bui vallen. Kijk voor meer gedetailleerde informatie naar de onderstaande link.
Klimaat Dresden

Weersverwachting voor Dresden

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Dresden kunt kopen.

Meer informatie over Dresden

Voor meer informatie en tips over Dresden kun je terecht op de volgende websites:
Dresden voor beginners
Dresden informatie
Dresden bezienswaardigheden top 10