Winkelen in Dresden

De knusse binnenstad van Dresden is gevuld met leuke winkels en kunstgalerijen. Vooral in Neustadt tussen de Albertplatz en het Japanse paleis aan de Köningstraße zijn bijzondere kunstgalerijen te bezoeken. En ook de historische binnenstad van Dresden heeft een aantal leuke kunstgalerijen te bieden. Galleria Bell’Arte aan de Hegereiterstraße is hier een uitstekend voorbeeld van.

Winkelliefhebbers kunnen zich tegoed in de populaire winkelstraten zoals rondom de Frauenkirche, Kugelhaus, de Altmarkt, Wiener Platz, Prager Straße en Wilsdruffer Straße. Daarnaast zijn er ook enkele overdekte winkelcentra. In Centrum Galerie zijn verschillende winkels te bezoeken die zijn verdeeld over vier verdiepingen.
Centrum Galerie 
In de Altmarkt Galerie zijn zo’n tweehonderd winkels te vinden waaronder Armani Jeans, edc, Esprit en Lacoste.
Altmarkt Galerie 

Net buiten het nieuwe centrum ‘Neustadt’ is een Boheemse- en barokke wijk gelegen. De barokke wijk is gelegen aan de Köningstraße Boulevard. Hier kun je leuke antiekwinkels bezoeken en zijn er verrassend leuke kleine boetiekjes te vinden.
In de Boheemse wijk zijn veel trendy winkels met onder andere leuke en aparte sieraden, mode en muziek. De meest interessante straten zijn Görlitzer Straße, Alaunstraße, Boehemische Straße en Rothenburger Straße.

Wanneer je op zoek bent naar echte koopjes, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de rommelmarkt aan de oevers van de Elbe. Elke zaterdag tot ’s middags twee uur zijn aan de Käthe-Kollwitz-Ufer allerlei bonte kramen opgesteld met uiteenlopende goederen.