Gratis & goedkoop in Dresden

Een bezoek aan de Duitse stad Dresden hoeft per definitie niet heel veel geld te kosten. Een wandeling door het oude stadscentrum is immers geheel gratis en zo zie je toch een aantal leuke en/of boeiende bezienswaardigheden. Zeker qua architectuur is er veel te ontdekken, aangezien de meeste oude gebouwen gereconstrueerd zijn. Maar ook het nieuwe centrum ‘Neustadt’ is een bezoekje waard. Deze wijjk aan de rechter oever van de Elbe wordt geroemd om zijn goede restaurants, barokke gebouwen en het bar district. Genoeg te zien dus. Een aantal bezienswaardigheden die gratis of heel goedkoop te bezichtigen zijn willen we je niet onthouden.

De Joodse Begraafplaats
Deze tevens oudste begraafplaats uit 1751 ligt midden in Neustadt. Voor een bezoek dien je je eerst te melden bij het naastgelegen joodse culturele centrum. Een bezoek is gratis.

Militär Historisches Museum
De rijkelijke militaire Duitse geschiedenis wordt in dit museum vanuit verschillende standpunten behandeld. Hierbij komen menselijke aspecten als wel de technologie veelvuldig aan bod. Op maandag na 18.00 mag je het museum gratis bezoeken. Het is dan tot 21.00 uur geopend.
Militär Historisches Museum
Olbrichtplatz 2, Dresden

Hauptstrasse
Dit boeiende deel van de Inner Neustadt is gelegen op de rechter oever van de Elbe. Binnen dit gebied kun je heerlijk winkelen, oude ambachten bewonderen, kunst kopen of in de geschiedenis duiken. Tussen de woningen op nummer 9 en 19 zijn prachtige panden waar oude ambachten worden uitgevoerd. En de gouden ruiter uit 1736 verbeeld Friedrich August I, de keurvorst van Saksen en Koning van Polen. Al deze bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken.

Brühlsche Terrasse
Dit misschien wel beroemdste deel van Dresden wordt volgens velen ‘het balkon van Europa’ genoemd. Hiervandaan heb je namelijk een fantastisch uitzicht over de Elbe het omliggende gebied. De naam Brühlsche Terrasse is terug te brengen naar graaf Heinrich von Brühl, de minister van keurvorst Frederik Augustus II. Brühlsche Terrasse is gratis te bezoeken.

Großer Garten
Zeker wanneer het weer het enigszins toestaat, is een wandeling of misschien zelfs een picknick in de Großer Garten een aanrader. Er zijn veel barokke details te bespeuren zoals beeldhouwwerken, een paleis, een openluchttheater en een fontein. Het park telt maar liefst 147 hectare. Het park en de botanische tuin zijn gratis te bezoeken. Voor de dierentuin vraagt men entree.
Großer Garten 

Gratis toegang en vervoer
Met het aanschaffen van de Dresden City Card kun je niet alleen onbeperkt reizen. Je krijgt er namelijk ook gratis toegang mee tot verschillende musea en andere bezienswaardigheden. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.
Dresden City Card