Vervoer in Dresden

Er zijn verschillende manieren om de stad Dresden te bereiken. Je kunt er voor kiezen om per vliegtuig te landen op Dresden Airport. Vanuit Amsterdam land je in ongeveer twee uur in deze westelijk gelegen Duitse stad.
Iets voordeliger is het om de trein naar Dresden te nemen. Vanuit Amsterdam-centraal bereik je na minimaal 1x overstappen binnen negen en een half uur de plaats van bestemming.
Maar je kunt natuurlijk ook gewoon per eigen vervoer reizen. De afstand tussen Amsterdam en Dresden bedraagt ongeveer zevenhonderdvijftig kilometer. Met enige stops onderweg ben je dan al gauw een uurtje of negen onderweg, mits er geen opstoppingen zijn.

Eenmaal in de stad Dresden kun je er voor kiezen om per eigen auto, per bus, per taxi, per tram of via de kabelbaan of veerdienst je te verplaatsen. Er is keuze genoeg.
Wanneer je de Dresden-City-Card aanschaft, ben je verzekerd van een voordelige manier voor het gebruik van het openbaar vervoer en krijg je korting of kun je zelfs gratis naar verschillende musea en andere bezienswaardigheden. Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.
Dresden City Card