Eten & drinken in Dresden

In Dresden zijn verschillende eetgelegenheden met allerlei heerlijkheden op de kaart. De wat meer hippe tenten vind je vooral in Neustadt. De goedkopere plekken tref je veelal in de kunstenaarswijk Äußere Neustadt en net buiten het centrum. Wat je ook zeker een keer moet proberen is een maaltijd in een van de bierstuben van Dresden. Vaak kun je hier streekgerechten proeven of gemakkelijke stoofschotels.
Typische gerechten uit de deelstaat Saksen zijn hartige gerechten met varkensvlees, aardappelsoep, goulash, saxon sauerbraten, Dresden eierschecke en Dresdner stollen.

En zoals op veel plekken in Duitsland, is ook hier in Dresden een echte biercultuur aanwezig. In de Altstadt heb je een aantal bruine cafe’s, maar ook in Neustadt vloeit het bier rijkelijk. Bekende brouwerijen in Dresden zijn Brauhaus am Waldschlösschen, Watzke en Feldschlosschen.
Het uitgaansgebied van Dresden speelt zich vooral af rondom ‘kneipenviertel’. Er zijn niet alleen veel bars en clubs te vinden, maar ook leuke restaurants.

Gänsedieb
Dit gezellige traditionele restaurant is gelegen in het populaire stadsdeel Neustadt. Op de kaart tref je gerechten als linzen stoofpot, Hongaarse goulash en varkensvlees met zuurkool. Precies waar ze in Duitsland van houden.
Gänsedieb
Weiße Gasse 1, Dresden
€€

Little India Dresden
Zo internationaal als zijn bezoekers, zo ook het aanbod qua restaurants. In dit restaurant kun je allerlei lekkernij uit India bestellen. Denk hierbij aan tandoori, lamsvleesgerechten, kip madras en het overheerlijke naan brood. De prijs en kwaliteit verhouding zijn hier helemaal oke.
Little India Dresden
Louisen Strasse 48, Dresden
€€

Lila Sosse
In dit restaurant is paars een belangrijke kleur. Het staat voor creativiteit, verbeelding en gastronomie. Dit alles komt verrukkelijk samen op de kaart en wordt vervolgens op bijzondere wijze opgedient.
Lila Sosse
Alaunstrasse 70, Dresden
€€

Alte Meister
Op een prachtige lokatie tussen historische gebouwen kun je voortreffelijk eten. Het restaurant Alte Meister is namelijk gevestigd in het Zwinger. Op de kaart tref je hier tagliatelle, lamsschenkel, carpaccio en crème brûlée. Een beetje klassieke gerechten in een even klassieke omgeving.
Alte Meister
Theaterplatz, Dresden
€€€

Kunst Cafe Antik
Als je eens een unieke ervaring op wilt doen, dan moet je beslist een bezoek brengen aan dit restaurant. De inrichting kan iet wat schokkend zijn, maar is vervolgens ook sfeervol te noemen. Gerechten die je hier kunt verwachten zijn echt Duits. Denk hierbij aan wildschweinbraten, Thüringer bratwurst en hausgemachte Sächsische rindsroulade.
Kunst Cafe Antik
An der Frauenkirche 5, Dresden