Eten & drinken in Frankfurt

Verschillende plekken in Frankfurt worden geroemd om hun culinaire lekkernijen. Zo kun je aan de Grosse Bockenheimer Strasse, die men in Frankfurt benoemd als Fressgass, echte culinaire hoogstandjes verwachten. De staat wordt immers niet voor niets de culinaire hoofdstraat van de stad genoemd.
Andere plekken voor goede restaurants zijn er rondom de Alte Oper te vinden, aan de Römerberg en op verschillende grote hoogtes. Sommige van de wolkenkrabbers zijn namelijk voorzien van een restaurant. Zo ook in het bijzondere winkelcentrum Zeilgalerie.

Typische Duitse gerechten die je in Frankfurt kunt verwachten zijn de worsten (Frankfurter Würst, Rippchen mit Kraut (varkensvlees met zuurkool), Grüne Soße (groene saus van kruiden) en Handkäse (zuremelkkaas). Als drankje zul je naast verschillende bieren ook regelmatig de Appelcider (Apfelwein) tegenkomen. Soms wordt dit drankje geschonken met een kaneelstokje, wat kruidnagel en/of een schijfje citroen.

Tijdens de verschillende festivals in Frankfurt zijn er regelmatig lekkkere en vaak regionale producten te proeven. Denk hierbij aan het Freßgass Fest, het Apfelweinfestival, het Rheingau Wein Festival en natuurlijk tijdens de Kerstmarkt van Frankfurt. Natuurlijk ontbreken de Apfelwein en de Frankfurter würstchen hier niet.
Freßgass Fest
Apfelweinfestival
Rheingau Wein Festival

 

Cafe Hauptwache
Sinds 1904 wordt dit restaurant aan de veelvuldig bezocht door de inwoners van Frankfurt. Daar waar men er voorheen alleen terecht kon voor een goed kopje koffie, kun je er tegenwoordig uitgebreid dineren of lunchen in een mooie ambiance.
Cafe Hauptwache
An der Hauptwache, Frankfurt
€€

Bagel Brothers
Voor een snelle hap ben je bij Bagel Brothers aan het juiste adres. Op het kleine terras kun je genieten vaneen heerlijke bagel met bijvoorbeeld kaas, oregano, sesamzaad, ui en tomaat. Maar er zijn nog heel veel meer variaties. Behalve bagels serveren ze ook salades, sandwiches en vruchtensappen.
Bagel Brothers
Kaiserstrasse 49, Frankfurt

Pizzeria Party
Aan de Frankfurter Strasse vlakbij de bibliotheek kun je lekker Italiaans eten. Pizzeria Party heeft simpele gerechten op de kaart staan als pizza, macaroni en salades. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar gewoon een goede voedzame italiaanse maaltijd.
Pizzeria Party
Frankfurter Strasse, Frankfurt

Frankfurter Botschaft
Zeker wanneer het weer enigszins zonnig is, kun je heerlijk dineren of lunchen op het prachtige terras van Frankfurter Botschaft aan de Westhafen. In dit restaurant kun je voornamelijk regionaal geinspireerde gerechten verwachten die uitstekend in een internationaal restaurant passen.
Frankfurter Botschaft
Westhafenplatz, Frankfurt
€€€