Frankfurt, Duitsland

De Duitse stad Frankfurt is een stad met vele gezichten. Het heeft één van de drukste luchthavens ter wereld. Het staat bekend als het grootste financiële centrum van Europa en het heeft de grootste autoshow ter wereld.
En dit is nog maar een kleine greep, want de stad heeft nog zoveel meer te bieden. Daar waar je aan de ene kant een prachtige moderne skyline kunt zien, is er in een geheel ander deel van de stad een echt historische stadskern te bespeuren.
De geschiedenis van Frankfurt gaat ver terug waarin het namen heeft gehad als Frankonovurd, Vadum Francorum, Franckfort, Franckfurt en Frankfurt am Main. De stad Frankfurt heeft tijden gekend waarin het een belangrijke rol vervulde voor het Heilige Roomse Rijk, als keizerlijke Vrije Stad en waarin het vele handelaren aantrok die er met verschillende valuta terecht konden. Het heeft de stad in ieder geval geen windeieren gelegd. Helaas hebben verschillende oorlogen wel wat schade berokkend. Vooral tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben er nogal wat bombardementen plaats gevonden. Een groot deel van het centrum Altstadt, waaronder het middeleeuwse deel, is hierbij verloren geraakt. Het merendeel is ondertussen opgeknapt, maar de uitstraling van weleer hebben ze niet meer kunnen achterhalen.
Het moderne Frankfurt wordt graag bezocht om de handelsbeurs, als winkelstad, om zijn architectuur, het bloeiende uitgaansleven en voor indrukwekkende Musea. Al deze details, gecombineerd met de hoge wolkenkrabbers en de stadse levendigheid maken van Frankfurt een echte wereldstad die zijn bezoekers weet te waarderen.

Frankfurt in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Frankfurt

Op Frankfurt Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Frankfurt

 • Frankfurt Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 15 minuten
  Afstand tot centrum stad: ongeveer 12 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Het vliegveld ligt ongeveer 12 kilometer van het centrum van Frankfurt am Main. Deze afstand wordt bij normaal verkeer in zo'n 20-25 minuten per taxi afgelegd. Een taxirit kost je ongeveer 25 tot 30 euro. Goedkoper is om met de bus of trein naar Frankfurt te reizen. Er zijn verschillende buslijnen en treinverbindingen naar verschillende locaties in Frankfurt. Een snelle manier is om met de regionale trein naar Frankfurt Hauptbahnhof te reizen. Dat kan vanaf het ondergrondse Regionalbahnhof.

Reisperiode en klimaat

Het gematigde zeeklimaat van de westelijk gelegen Duitse stad Frankfurt, zorgt voor warme zomers en gemiddeld milde winters. Maar als de temperatuur richting het vriespunt gaat en daalt, dan is er zeker ook sneeuw te vinden. Qua neerslag is het net iets beter dan wat wij gewend zijn. De meeste regenbuien komen in de maanden mei, juni en juli voor. En in de maand juli is de temperatuur vaak het hoogst. Je kunt dan dagen hebben met soms meer dan vijfentwintig graden. Plan je verblijf daarom goed en stem de periode af op hetgeen je wilt gaan doen of bezichtigen. Kijk voor meer gedetailleerde informatie op de onderstaande site.
Klimaat Frankfurt

Weersverwachting voor Frankfurt

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Frankfurt kunt kopen.

Meer informatie over Frankfurt

Voor meer informatie en tips over Frankfurt kun je terecht op de volgende websites:
Frankfurt voor beginners
Frankfurt tips
Frankfurt informatie
Frankfurt bezienswaardigheden top 10