Gratis & goedkoop in Frankfurt

Een verblijf in de overwegend dure stad Frankfurt kun je met wat handige tips een stuk beter betaalbaar maken. Sommige musea hanteren op sommige dagen gratis toegang of geven je na een bepaald tijdstip korting op de entreeprijs.
Dat het bezoeken van een markt erg leuk en gezellig kan zijn, hoeven we niemand te vertellen. Maar wat wel een leuke tip is, is om op de markt je lunch te verzamelen. Er is namelijk niets leuker dan een heerlijke door jezelf samengestelde lunch te nuttigen op een mooie openbare lokatie die daar geschikt voor is. Breng daarom een bezoek aan de overdekte Kleinmarkthalle en geniet van al het lekkers wat daar te vinden is.
Kleinmarkthalle

Een andere leuke en goedkope tip is om gratis te genieten van een spectaculair uitzicht over de stad Frankfurt. Vanaf het dak van winkelcentrum de Zeilgalerie kun je genieten van een wijds uitzicht met alle hoogtepunten van de stad.
Zeilgalerie  

Hoewel je elke laatste zaterdag van de maand (behalve augustus en december) gratis bij verschillende musea naar binnen kunt, zijn er ook enkele die gewoon erg goed betaalbaar zijn. Met de ‘MuseumsuferTicket’ wordt het helemaal leuk. Met de aanschaf van deze tweedaagse kaart heb je toegang tot 34 musea en verschillende tentoonstellingen. Kijk  voor de voorwaarden en kosten op de onderstaande site.
MuseumsuferTicket

 

Een erg leuke manier om de highlights van de stad Frankfurt te bekijken, is vanaf het water. Met de ‘river cruises’ kom je langs bezienswaardigheden als Paulskirche, Westhafen Tower, Literaturhaus en Städel Museum. Er is een tocht van vijftig minuten, maar ook van honderd.
River Cruises