Vervoer in Frankfurt

Vanaf de luchthaven van Frankfurt heb je meerdere mogelijkheden om op de plaats van bestemming te komen. Verschillende hotels hebben eigen pendeldiensten die vanaf terminal 1 en 2 vertrekken. Sommige rijden elk half uur en andere weer om het uur. Een kaartje regel je bij de boeking van je hotel of koop je direct bij de chauffeur.
Je kunt ook gewoon de bus of de metro richting het centrum van de stad nemen. De bussen stoppen direct buiten bij de terminals 1 en 2. Met bus 61 is een rit naar het centrum van Frankfurt in zo’n dertig minuten afgelegd. Met de trein vanaf terminal 1 ben je al in een kwartier in het centrum aan de Haubtbahnhof. Je hebt verschillende mogelijkheden met de Frankfurt Card om de kosten voor het openbaar vervoer betaalbaar te houden. Kijk voor gedetailleerde informatie op de onderstaande link.
Frankfurt Card
Wanneer je veel bagage bij je hebt, kun je er voor kiezen om een taxi te nemen. De kosten zijn echter wel een stuk duurder dan per trein of bus. De taxi vind je bij beide terminals.

Frankfurt is echter ook uitstekend aan te rijden met eigen auto. De afstand vanaf Amsterdam tot Frankfurt is ongeveer 440 kilometer. Om het centrum te bereiken dien je wel in het bezit te zijn van een lage emissie sticker ‘milieu sticker’ anders kun je een boete krijgen. Eenmaal in de stad kun je de auto parkeren bij je hotel of kies je voor een parkeergarage bij bijvoorbeeld het treinstation. Let wel op, parkeren in Frankfurt is niet goedkoop.

In het centrum kun je uitstekend uit de voeten met de tram, metro, bus of per fiets. Lopend is ook uitstekend te doen natuurlijk. Het openbaar vervoer van Frankfurt is onderdeel van het Rhein-Main-Verkehrsverbund wat beter bekend is als RMV. Met een dagkaart of los kaartje kun je dus gebruik maken van verschillende vervoersmogelijkheden. De metro wordt aangeduid met U-Bahn de trein met S-Bahn. Een kaartje koop je in de daarvoor bestemde automaten, via de RVM app of bij de RVM mobiliteitscentra aan de An der Hauptwache, Zeil 129 te Frankfurt.
Met de Frankfurt Card kun je de kosten voor het gebruik van het openbaar vervoer beperken. Daarnaast heeft de kaart nog veel meer voordelen.
Frankfurt Card
Openbaar vervoer
Fiets huren