Bezienswaardigheden in Frankfurt

Frankfurt am Main mag oprecht een moderne stad worden genoemd. Het financiële hart van Europa trekt allerlei bezoekers aan, die behalve zaken doen ook graag de stad en al haar facetten bezoeken. Daar waar de Tweede Wereldoorlog haar littekens heeft achtergelaten, heeft de stad Frankfurt het centrum nieuw leven ingeblazen. Sommige gebouwen zijn deels gerestaureerd en andere zijn in het geheel afgebroken. De prachtige skyline met hoge wolkenkrabbers is hier het resultaat van. Maar gelukkig is er ook nog een historisch deel te vinden in de Altstadt. De gevels, oude pleinen en kerken laten je alsnog genieten van de Middeleeuwse tijd waarbij de stad Frankfurt al vroeg op de kaart werd gezet. Als je graag een museum bezoekt, dan kun je je hart ophalen in Frankfurt. De stad heeft heel wat boeiende en spraakmakende musea waar je behalve historische informatie ook op cultureel vlak veel moois kunt zien.

Qua architectuur is Frankfurt een waar paradijs. Opmerkelijke bouwwerken zoals de Squaire en het winkelcentrum Myzeil zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Maar ook de hoge wolkenkrabbers als Main Tower en de Commerzbank Tower zijn een lust voor het oog. Tussen al deze moderne bouwwerken tref je ook nog oude exemplaren als de kathedraal van Frankfurt ‘Kaiserdom Sankt Barhtolomaeus’ en de Alte Oper, een prachtig opera gebouw.

Römer
Het prachtige stadhuis van Frankfurt is gelegen aan een even prachtig plein genaamd de Römerberg. Drie huizen met karakteristieke trapgevels vormen samen voor al meer dan zes eeuwen het stadhuis. De drie woningen behoorden eens toe aan een welgestelde familie. In de Kaisersaal werden vroeger feestjes gevierd na de kroning van keizers. Nu hangen hier verschillende portretten van die personen. Andere bezienswaardigheden op de Römerberg zijn de Alte Nikolaikirche en de Gerechtigkeitsbrunnen.
Römerberg 

Naturmuseum Senckenberg
In dit natuurmuseum van Frankfurt kunnen vooral de kinderen genieten. Aan de ingang van het museum zie je in de tuin al een dinosaurus staan. Eenmaal binnen wordt je getracteerd op een nog veel grotere collectie van deze grote beesten. Verder kun je er opgezette vogels bestuderen, zijn de slagtanden van een echte mammoet te bewonderen zoals je die van Ice Age kent en liggen er gemummificeerde lichamen van twee jongen die 2000 jaar geleden gestorven zijn.
Naturmuseum Senckenberg
Senckenberganlage 25, Frankfurt

Palmengarten
In dit groene hart van de stad zijn behalve palmen ook allerlei kleurige bloemen, bossen, struiken fonteinen en kassen met tropische planten te bewonderen. Palmengarten werd geopend als burgerinitiatief in 1868. Het prachtige kasteelpark van Hertog Adolf van Nassau dreigde verloren te raken en dit konden de inwoners van Frankfurt niet aanzien. Een plan werd opgezet, geld werd verzameld en vandaag de dag kunnen we nog altijd genieten van dit prachtige natuurgebied met grote vijver, rotstuinen en een bloeiende rozentuin.
Palmengarten

Kathedraal van Frankfurt
De Dom van Frankfurt heeft een prominente plek in de binnenstad. De gotische kerk, die gewijd is aan Sint-Bartholomeus, werd in veertiende eeuw gebouwd. Helaas heeft ook deze kerk te lijden gehad onder de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rond 1950 is het grotendeels gerestaureerd. In 1987 is er in het aangrenzende klooster een museum geopend met hedendaagse kunst en informatie over de geschiedenis van de kathedraal.
Kathedraal van Frankfurt
Domplatz, Frankfurt

Alte Oper
Het operagebouw van Frankfurt opende al in 1880 haar deuren, maar werd deels verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na het werven van fondsen volgde een trage verbouwing en restauratie en uiteindelijk kon de opera opnieuw haar deuren openen in 1981. Concertgangers kunnen hier tegenwoordig genieten van uiteenlopende hedendaagse en klassieke muziek en musicals.
Alte Oper
Opernplatz, Frankfurt