Winkelen in Frankfurt

Wat betreft winkelen in Frankfurt kunnen we kort en krachtig zijn. Dat kun je er namelijk erg goed. De meeste grote winkelketens en warenhuizen zijn ruimschoots vertegenwoordigd in de gezellige binnenstad. Maar ook de kleine en soms erg luxe boetieks zijn er veelvuldig te vinden.Wanneer het weer niet meezit, kun je ook heerlijk overdekt winkelen. De winkelcentra van Frankfurt zijn uitstekend te noemen. De meest bekende is gelegen in de autovrije straat Zeil, genaamd My Zeil.
Andere bekende winkelstraten in de binnenstad zijn het luxe Goethestrasse, de extravagante Berger Strasse en rondom Sachsenhausen. Aan de Bockenheimer, die voor de inwoners van Frankfurt beter bekend staat als Fressgass, zijn naast verschillende luxe merken ook veelzijdige culinaire plekjes te bezoeken.
De markten van Frankfurt zijn een bezienswaardigheid op zich. Met name de overdekte versmarkt Kleinmarkthalle aan de Hasengasse is één en al gezelligheid. Verschillende handelaren laten je op maandag en zaterdag graag proeven van wat zij verkopen.
En aan de Biebergasse is op vrijdag de bloemenmarkt ‘Blumenmarkt’ te bezoeken. Allerlei bontgekleurde exemplaren sieren dit levendige deel van Frankfurt.

My Zeil
Zeil, Frankfurt

De Kleinmarkthalle
Hasengasse, Frankfurt