Frankfurt Airport

Frankfurt Airport (IATA-code: FRA) wordt in het Duits Flughafen Frankfurt am Main genoemd. De luchthaven ligt bij de stad Frankfurt am Main en is veruit de drukste luchthaven van Duitsland. Ook Europees gezien behoort Frankfurt Airport tot de drukste vliegvelden. Het feit dat de stad Frankfurt gezien wordt als het financiële hart van Europa draagt hier zeker aan bij. Een redelijk groot deel van de 60 tot 70 miljoen passagiers die op Frankfurt Airport aankomen of vertrekken valt onder de noemer ‘zakenreizigers’. Frankfurt Airport heeft met bijna driehonderd bestemmingen in meer dan 110 landen het ruimste pallet van vliegbestemmingen ter wereld. Frankfurt Airport is een belangrijke luchthaven voor Lufthansa. Deze Duitse luchtvaartmaatschappij gebruikt Terminal 1 voor haar vluchten. Bij Terminal 1 is er een aparte terminal aangelegd die speciaal bedoeld is voor First Class-passagiers van Lufthansa.

Terminal 2 wordt vooral gebruikt door de luchtvaartallianties oneworld (o.a. Air Berlin, British Airways, American Airlines) en Skyteam (o.a. KLM, Air France, Alitalia, Delta Airlines). Wie voor een overstap tussen de twee terminals moet reizen die kan dat doen met de SkyLine. Die doet daar 2 minuten over.

Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 15 minuten
Afstand tot centrum stad: ongeveer 12 kilometer

Trein naar centrum:
Metro naar centrum:
Bus naar centrum:
Tarief taxirit centrum:

Vliegtuigmaatschappijen op Frankfurt Airport:

KLM
KLM

Bestemmingen vanaf Frankfurt Airport:

Frankfurt

Het vliegveld ligt ongeveer 12 kilometer van het centrum van Frankfurt am Main. Deze afstand wordt bij normaal verkeer in zo'n 20-25 minuten per taxi afgelegd. Een taxirit kost je ongeveer 25 tot 30 euro. Goedkoper is om met de bus of trein naar Frankfurt te reizen. Er zijn verschillende buslijnen en treinverbindingen naar verschillende locaties in Frankfurt. Een snelle manier is om met de regionale trein naar Frankfurt Hauptbahnhof te reizen. Dat kan vanaf het ondergrondse Regionalbahnhof.