Winkelen in Berlijn

Waar men vooral aan Milaan, Parijs of Londen denkt als het gaat om haute couture en designer kleding, doet Berlijn hier echt niet voor onder. De moderne stad Berlijn is namelijk voorzien van goede winkels, grote namen en veel kleine boetiekjes. Je moet alleen even weten waar je moet zijn. De stad is zo groot en divers dat het vaak even zoeken is.

Hoewel elke wijk zijn eigen winkelvoorzieningen heeft, is het leukste shop plezier te beleven aan de bekende Friedrichstrasse en de Kurfüstendamm. De winkelcentra in Berlijn zijn over het algemeen ruim bemeten en gevuld met een grote diversiteit aan winkels. De meest bezochte winkelcentra zijn de KaDeWe (Kaufhaus des Westens), Potsdamer Platz Arkaden en de alom bekend Galeries  Lafayette.

KaDeWe
Een bezoek aan dit zeer ruim bemeten warenhuis is een heerlijke tijdsbesteding in Berlijn. De etalages zijn allen zeer smaakvol ingericht en laten zien wat een luxe producten zij in huis hebben. De acht verdiepingen worden praktisch onderverdeeld in categorieen zoals schoonheid en accessoires, herenkleding, dameskleding, de loft met honderden damesschoenen en tassen, interrieur en design, entertainment en de laatste twee verdiepingen bestaan uit alleen maar eetgelegenheden.
KaDeWe
Tauentzienstraße 21, Berlijn

Galeries Lafeyette
Aan de Friedrichstrasse ligt het winkelcentrum Galeries Lafayette. Andere vestigingen van dit wereldberoemde warenhuis zijn onder andere te vinden in Londen en Parijs. Het warenhuis Lafayette heeft hoofdzakelijk veel luxe producten en merkkleding in zijn assortiment. De etalages zijn vaak een bezienswaardigheid op zich.
Galeries Lafayette

 

Markten
Met name in de weekeinden zijn er verspreid over Berlijn een aantal markten te vinden. De bekendste antiekmarkt Trödel- und kunstmarkt is bijvoorbeeld te vinden in Tiergarten. De grootste en lekkerste markt is te vinden aan de Winterfeldtplatz. Hier zijn naast de vele gezellige cafeetjes kramen te vinden met groente, fruit, kazen, worstjes en andere lekkernijen. Voor wat meer vlooienmarkt-gevoel moet je zeker de Flohmarkt am Mauerpark bezoeken. Mensen zitten her en daar langs delen van de Berlijnse Muur om hun goederen en soms ook rommel te verkopen. De sfeer is gezellig en levendig.
Flohmarkt Mauerpark
Bernauer Strassse, Berlijn

Vintage
Zoals zoveel grote steden, zijn er ook in Berlijn tweedehands winkels te vinden. Een aantal hebben er echt bijzondere stukken die het woord ‘vintage’ naar een hoger niveau brengen. Tegenwoordig is het zelfs hip te noemen wanneer je een mooi outfit combineert met een tweedehands item. Berlijn heeft dit ontdekt en doorgevoerd. Er zijn nu bijvoorbeeld ook winkels waar je per kilo verzamelde items af mag rekenen tegen vast bedrag. Verwacht hier echter geen topstukken van Prada of Chanel. De meeste van dit soort winkels zijn te vinden in het stadsdeel Kreuzberg en Schöneberg.
Tweedehandswinkels

Luxus International
Zowel de inhoud als het concept van deze winkel is bijzonder te noemen. Voor een paar euro per maand worden creatieve mensen in de gelegenheid gesteld om een kleine ruimte  in de winkel te huren. Hiermee kunnen ze dan hun goederen op een nette en professionele manier aan de man brengen. De winkel is hiermee altijd in beweging en elk bezoek is hierdoor weer anders. Een echte tip dus.
Luxux International
Kastanienallee 101, Berlijn