Bezienswaardigheden in Berlijn

Om Berlijn te bezoeken is het aan te bevelen om hier een paar dagen voor uit te trekken. Hoewel de bezienswaardigheden redelijk dicht bij elkaar gelegen zijn, vraagt het toch behoorlijk veel tijd. Er is namelijk zo veel te zien en te bewonderen dat enige planning wel handig is. Naast de ontelbare musea zijn er veel historische panden en paleizen te bezichtigen en is een wandeling door één van de vele parken een aanrader.

De meeste toeristen beginnen vaak bij de nummer 1 attractie ‘Checkpoint Charlie’. Deze voormalige grensovergang van Oost- en West-Berlijn mag jaarlijks duizenden toeristen noteren. Wij hebben voor u een kleine selectie gemaakt.

Museumsinsel
Dit UNESCO werelderfgoed ligt midden in stad Berlijn. Het eilandje met de naam Museumsinsel staat vol met historisch erfgoed en hier en daar een modern pand. Het meest belangrijke pand is de kathedraal van Berlijn, de Berliner Dom. Verder vindt je er een aantal interessante musea, waaronder het Altes Museum, Pergamon-Museum en het schitterende Bode Museum.
Museumsinsel
Am Lustgarten 1, Berlijn

Brandenburger Tor
Deze statige stadspoort is tijdens de verdeling tussen Oost en West-Berlijn voor jaren niet toegankelijk geweest. Na de val van de muur heeft er een zeer geslaagde restauratie plaatsgevonden en kan het fungeren als symbool voor de stad Berlijn.
Brandenburger Tor
Pariser Platz, Berlijn

TIP: Fietstour langs highlights Berlijn
Wil je op een leuke en ontspannen manier de bezienswaardigheden van Berlijn ontdekken? Boek dan een fietstour met gids langs de highlights van de stad! In 3 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals  de Brandenburger Tor, Reichstag, Museuminsel, Berlijnse Muur en nog veel meer. Tijdens de tour zal de gids ook tips geven over de leukste plekjes en restaurants in Berlijn waar je iets kan drinken of eten.
Tip: Boek je fietstour door Berlijn van tevoren online!

Fernsehturm
Voor het allerbeste uitzicht over de stad moet je toch echt de Fensehturm van Berlijn beklimmen. De televisietoren is zo’n 368 meter hoog en bezit gelukkig twee liften. Hiermee word je in een recordtempo van ongeveer veertig seconde afgeleverd op de 203 meter hoge panorama etage. Hier word je getracteerd op een waanzinnig uitzicht over de stad. Nog één verdieping hoger bevindt zich een bar/restaurant met een prettige kaart en vriendelijke bediening.
Fernsehturm
Panoramastraße 1a, Berlijn

Gendarmenmarkt
Als sinds het begin van zijn bestaan in de zeventiende eeuw, wordt dit plein het mooiste plein van Berlijn genoemd. En dat is niet onterecht. Het plein ligt zeer gunstig ten opzichte van de belangrijkste straat ‘Unter den Linden’ en wordt vergezeld met twee haast identieke kerken: Französischer Dom en Deutscher Dom. Het in het midden gelegen Konzerthaus Berlin mag echter de meeste aandacht genieten.
Konzerthaus Berlin
Gendarmenmarkt 2, Berlijn

Reichstag
Dit belangrijke parlementaire gebouw heeft een zeer turbulente geschiedenis achter de rug. Het heeft zelfs een hevige brand moeten doorstaan. Gelukkig is alles in ere hersteld en kunnen we vandaag genieten van een bijzonder karakteristiek monumentaal pand. Het Reichstag gebouw en zijn glazen koepel waarvandaan je een bijzonder uitzicht hebt, zijn dagelijks te bezoeken.
Reichstag
Platz der Republiek 1, Berlijn