Eten & drinken in Berlijn

In een multiculturele wijk zoals Kreuzberg is het voordeliger om te eten in restaurant dan midden in het centrum van Berlijn. De keukens zijn er zeer divers en de prijzen in goede verhouding. Maar ook in het centrum kun je heel betaalbaar uit lekker uit eten. Zo zijn de eetcafe’s bijvoorbeeld voordeliger dan de restaurants. Natuurlijk kun je het budget behoorlijk laag houden wanneer je afwisselt met een maaltijd van McDonalds of een broodje Kebab. Hieronder volgt een kleine selectie van goede en betaalbare eetgelegenheden.

Abgeordnetenhaus
Dit pareltje van Berlijn is misschien wel de mooiste en meest betaalbare locatie om een maaltijd te nuttigen. In de kantine van dit Huis van Afgevaardigden kun je namelijk als inwoner, maar ook als toerist een maaltijd nuttigen. De gerechten zijn bijzonder lekker, vers en goedkoop.
Kantines van Berlijn
Niederkirchestraße 5, Berlijn

Curry 36
Voor een maaltijd met de overheerlijke Curryworst ben je het best af in een eetgelegenheid als Curry 36. Mensen staan er zelfs voor in de rij op drukke dagen. Hoewel het pand er niet heel uitnodigend uitziet, is de smaak van dit typische Duitse snackje bijzonder goed. Er zijn in Berlijn twee vestigingen te vinden: aan de Mehringdamm en aan de Hardenbergplatz.
Curry 36

 

Restaurant Sphere
In dit bijzondere restaurant eet je onder het genot van een exceptioneel uitzicht over de stad Berlijn. Restaurant Sphere is namelijk gelegen in de TV-Turm, de televisietoren van de stad. De gerechten zijn typerend voor de traditionele Berlijnse keuken. Het is tevens mogelijk om een cocktail te nuttigen in de één verdieping hoger gelegen cocktailbar. Ook hier is er een kleine kaart om er iets lekkers bij te bestellen zoals een cheeseburger of curryworst.
Restaurant Sphere
Panoramastraße 1a, Berlijn
€€€

Nola’s
Bij restaurant Nola’s heb je naast de mooie groene omgeving een bijzonder lekker kaart. Het hier bijna noodzakelijk om eens het Zwitserse fondue te proberen. Restaurant Nola’s staat hier namelijk bekend om zijn lekkerste kaasfondue. Het restaurant als het naast gelegen terras zijn geheel in de Zwitserse stijl ingericht.
Nola’s am Weinberg
Veteranenstraße 9, Berlijn
€€