Berlijn, Duitsland

berlijn250In de fascinerende stad Berlijn zijn zeer veel bezienswaardigheden te bezoeken. Zo werd deze hoofdstad van Duitsland jaren opgesplitst door middel van een muur, waardoor je Oost- en West-Berlijn had. Nu vandaag is het één grote en levendige stad waar je naast de lange geschiedenis ook veel vertier en amusement kunt ontdekken. Oude en moderne architectuur gaan hier bijvoorbeeld bijzonder goed samen. Dit zorgt soms voor opmerkelijke plaatjes. De val van de Berlijnse Muur is het meest bekende stuk uit de geschiedenis voor Berlijn. Sindsdien is de stad steeds meer en meer gaan ontwikkelen en zijn de toeristen aantallen alleen maar toegenomen. En dat is niet gek, want Berlijn heeft namelijk heel veel te bieden.

Berlijn is een stad vol contrasten. Vroeger waren het vooral oost en west die contrasteerden. Tegenwoordig is het vooral alternatief Berlijn dat zo totaal anders is dan het nieuwe moderne Berlijn dat steeds meer terrein aan het winnen is. Als je mooie foto’s in Berlijn wilt gaan maken, dan is de leuze enorm. Ga je voor de streetart, ga je voor de socialistische gebouwen of geniet je van de strakke lijnen van moderne architectuur? De keuze is aan jou. Berlijn heeft het allemaal!

 

Berlijn in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Reisperiode & klimaat

Met een gematigd zeeklimaat verschilt Berlijn qua temperatuur niet heel veel met dat van ons land. De zomers zijn meestal niet extreem warm en de winters niet bijzonder koud. Wat je wel merkt is dat de wintermaanden soms net iets eerder te maken hebben met een koelere stroming vanuit noordelijke, noordoostelijke of oostelijke richting.
Voor de beste info en reistijd verwijzen we graag naar onderstaande informatieve website.
Klimaatinfo Berlijn

Weersverwachting voor Berlijn

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Berlijn kunt kopen.

Meer informatie over Berlijn

Voor meer informatie en tips over Berlijn kun je terecht op de volgende websites:
5x zien en doen in Berlijn
Berlijn voor beginners
Berlijn top 10
Berlijn informatie
Berlijn informatie
Berlijn tips & nieuws
Berlijn vakantienieuws
Berlijn bezienswaardigheden top 10
Berlijn-Now
mooie foto’s van Berlijn