Hamburg, Duitsland

De stad Hamburg is gelegen aan de rivier de Elbe in het noorden van Duitsland. Met name de haven van Hamburg is belangrijk voor de handel in Europa. Al tijdens de Middeleeuwen was deze Hamburgse haven van groot belang voor de doorvoer tussen de Noordzee en de Baltische Zee. Het verdrag tussen Hamburg en Lübeck  in 1241 wordt zelfs het geboortejaar van Hanze genoemd. Het samenwerkingsverband heeft in ieder geval gezorgd voor een rijke geschiedenis waar nog altijd de vruchten van worden geplukt.
De binnenstad van Hamburg heeft halverwege de negentiende eeuw veel te lijden gehad. Een grote uitslaande brand heeft en groot deel van het centrum verwoest, waaronder het stadhuis, een aantal kerken en andere gebouwen. De Tweede Wereldoorlog heeft vervolgens de genadeklap uitgedeeld en veel van de historische binnenstad werd met de grond gelijk gemaakt.

Gelukkig heeft de stad zich herpakt en kunnen we tegenwoordig genieten van een bruisende metropool die zelfs de verwende toerist een hoop te bieden heeft. Het centrum van de stad is opgedeeld in Hamburg Altstadt en Hamburg Neusstadt. Hier is het meest historische deel van Hamburg gelegen. De belangrijke haven ligt hier ten zuiden van en deze wordt aangegeven als Hafencity.

Dankzij een aantal opzienbarende attracties, leuke winkelgebieden, overweldigende architectuur, boeiende musea en schitterende theaters heeft een stad als Hamburg een grote aantrekkingskracht op zijn bezoekers. En de verwachtingen worden meer dan eens ruimschoots waar gemaakt. De ligging op enkele honderden kilometers van Nederland maakt van Hamburg een prima bereikbare bestemming. Wie het te ver vindt om met de auto te rijden, die kan met de trein naar Hamburg gaan. Tegenwoordig kun je dat comfortabel, betaalbaar en vrij snel doen.

Hamburg in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Vliegtuigmaatschappijen naar Hamburg

Op Hamburg Airport:

KLM
KLM

Luchthavens bij Hamburg

 • Hamburg Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur
  Afstand tot centrum stad: ongeveer 10 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Snel en goedkoop naar het centrum van Hamburg reis je per trein. De S-Bahn vertrekt vanaf de terminal va het vliegveld en brengt je in ongeveer 25 minuten naar Hamburg Hauptbahnhof. Wie liever per bus reist die kan uit meerdere buslijnen richting Hamburg kiezen. Met de taxi ben je vaak het snelst op je eindbestemming, maar dan ben je ook aanzienlijk meer kwijt. Reken op 25 tot 30 euro voor een rit naar het centrum van Hamburg.

Met de ligging aan de rivier de Elbe kunnen we spreken van een zeeklimaat. Dit klimaat typeert zich met milde winters en doorgaans geen echte hoge temperaturen in de zomer. De meeste kans op vorst en winterse neerslag kun je in de maanden januari en februari verwachten. En zomerse temperaturen van gemiddeld 22 graden zijn vooral in augustus voelbaar. Hamburg is volgens deze gegevens een uitstekende bestemming om het gehele jaar te bezoeken. Zorg wel voor een paraplu, want een bui kan altijd voorkomen.
Klimaat Hamburg

Weersverwachting voor Hamburg

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Hamburg kunt kopen.


Meer informatie over Hamburg

Voor meer informatie en tips over Hamburg kun je terecht op de volgende websites:
Hamburg voor beginners
Hamburg bezienswaardigheden top 10
Hamburg toerisme
waar overnachten in Hamburg