Winkelen in Hamburg

Daar waar sommige mensen voor de luxe merken naar Hamburg trekken, gaan andere juist weer voor het enorme vintage aanbod. Want als er iets is wat je in Hamburg goed kunt doen, is het wel shoppen. Niet alleen kleding is er meer dan genoeg te koop, maar ook kunst, woondecoraties, muziek, accessoires en nog heel veel meer.
Het beste en meest afwisselende winkelgebied is gelegen rondom de Mönckebergstrasse, de Alsterarkaden, de Hanzeviertel en de Jungfernstieg. Maar elke wijk van Hamburg heeft weer zijn eigen gebied met leuke en/of bijzondere winkels.

Vintage liefhebbers moeten beslist eens een kijkje nemen bij Humana Hamburg aan de Bremer Strasse 2a. Het aanbod is van hoge kwaliteit en echt de moeite waard.
Humana Hamburg 

Lekkerbekken moeten zeker een bezoekje brengen aan de Hansaplatz. Hier is namelijk een filiaal van Alles Käse & Co te vinden. Hier verkopen ze allerlei Noord-Duitse lekkernijen zoals speciale ambachtelijke kazen, worst, jam en sapjes.
Alles Käse & Co
Ellmenreichstrasse 28, Hamburg

Markten
In een stad als Hamburg zijn heel wat markten te bezoeken. Je kunt er terecht op groente en fruit markten, antiekmarkten, de vismarkt en natuurlijk ook rommelmarkten. We zetten een klein selectie voor je neer.

Vismarkt 
Al sinds 1703 is de vismarkt van Hamburg een happening. Al tussen vijf en zeven uur ’s morgens komen mensen op zondagochtend naar de Große Elbstraße om de mooiste koopwaar in te slaan. Want wie denkt dat er alleen maar vis wordt verkocht, heeft het mis. Er worden namelijk ook bloemen, sieraden, groente en zelfs levende dieren verkocht.

Antiekmarkt
Aan de Gaensemarkt te Hamburg is regelmatig op zaterdag een markt te vinden waar allerlei antieke spullen te koop worden aangeboden. Denk hierbij aan schilderijen, zilverwaar, glazen, tapijten, sieraden en meubels.

Kerstmarkt
Elk jaar opnieuw wordt er in Hamburg een prachtige kerstmarkt georganiseerd. In en om de binnenstad en dan met name rondom de Rathausmarkt, de Gerhard Hauptmann Platz en in Bergdorf weet men behoorlijk uit te pakken. In de St. Petri is de traditionele Weihnachtsmarkt te vinden en de laatste paar zaterdagen voor kerst is er een heuse optocht te bewonderen.