Vervoer in Hamburg

Je kunt de Duitse stad Hamburg uitstekend per vliegtuig bereiken. Vanaf Amsterdam vlieg je in iets meer dan een uur naar Hamburg Airport. De moderne luchthaven is middels de S-Bahn (trein) verbonden met het centrum van de stad. Je kunt dus een kleine dertig minuten later uitstappen op het Centraal Station aan de Hauptbahnhof. Het is natuurlijk ook mogelijk om per bus of taxi af te reizen.

Vanuit Nederland kun je ook met de trein naar Hamburg. Vanuit Amsterdam doe je er dan ongeveer vijf uur en een kwartier over om in Hamburg te geraken. Je hebt dan minimaal 1 overstap nodig. Raadpleeg voor meer informatie de internationale reisplanner van de NS.

En je kunt natuurlijk ook per auto naar Hamburg reizen. De afstand vanaf Amsterdam naar Hamburg is ongeveer 465 kilomter. Zonder verkeersoverlast of pauze betekend dit ongeveer vijf uur reistijd.

 

Eenmaal in Hamburg is het het gemakkelijkst om met het openbaar vervoer te reizen. Middels het aanschaffen van een dag- of meerdere dagen pas kun je onbeperkt gebruik maken van de trein, metro en de bus. De trein wordt aangeduid met S-Bahn en de metro met U-Bahn. Met de Hamburg Card krijg je zelfs korting op verschillende aanbiedingen als musea, theatervoorstellingen, restaurants en winkels.
Hamburg Card 

Je kunt er ook voor kiezen om per fiets de stad te verkennen. Hiervoor kun je terecht bij StadteRAD Hamburg. De rode fietsen staan op verschillende plekken in de stad, met name bij de metro- en treinstations. Middels je bankpas of creditcard kun je jezelf identificeren bij de Entleihterminal en betaal je voor de fiets. De eerste dertig minuten zijn gratis, daarna betaal je een paar cent per minuut.
StadtRAD Hamburg