Gratis & goedkoop in Hamburg

Met enige voorbereiding zijn er ook in een stad als Hamburg leuke dingen te beleven die weinig tot geen geld kosten. Het bezoeken van markten is bijvoorbeeld een leuke tijdsbesteding, waarbij je meteen een leuke indruk van een stad krijgt en haar inwoners. Zo ook op de Vismarkt van Hamburg aan de Elbe. Elke zondag al vroeg in de ochtend komen hier mensen samen met de meest verse vis, fruit, groente en andere verse producten.
Een andere leuke markt is de ‘Cattle Markthal’. Deze eerste boerenmarkt van Hamburg heeft een oppervlakte van vijftienduizend vierkante meter met daarin een slager, een groenteboer, maar ook restaurants, winkels en een theater. Je vindt de Cattle Market Hall in de wijk St. Pauli.

Archeologisch Museum
Voor kinderen tot achttien jaar is de toegang tot het Archeologische Museum van Hamburg (Helms Museum) geheel gratis. Behalve de culturele geschiedenis over de mensheid, kun je hier ook een soort van reis door de tijd maken.
Archeologisches Museum Hamburg

Stadsveerboot
Wanneer je in het bezit bent van de Hamburg Card heb je allerlei bijkomstige voordelen. Eén daarvan is een tocht met de stadsveerdienst. Zonder extra kosten maak je een tocht door de haven of een oversteek. Kijk op de onderstaande link voor de mogelijkheden.
Harbour Ferries Hamburg
Hamburg Card

Rathaus
Het oude stadhuis van Hamburg is een juweeltje. Het historische bouwwerk uit 1897 telt maar liefst 647 kamer en heeft een duister geheim in de kelder. Middels een rondleiding kom je er alles over te weten. Kinderen tot veertien jaar mogen gratis mee.
Rathaus 

Elbstrand
Hamburg heeft zelfs zijn eigen strand. Op warme dagen kun je er dan ook een heerlijk verfrissende duik nemen in de Elbe. Maar ook tijdens de minder warme dagen is het een welkom rustpuntje in de soms drukke dag. Bij het strandcafé kun je vervolgens een lekker drankje nuttigen. Het strand is voor iedereen gratis toegankelijk.