Eten & drinken in Hamburg

Op meerdere plekken in Duitsland kun je goed eten. Zo ook in Hamburg. Echte Hamburgse specialiteiten zijn fransbrötchen (een soort zoet gebak met kaneel), labskaus (gekookt en gezouten vlees met rode biet, ui, zure haring en aardappelen) en natuurlijk ook gewoon de schnitzel, de curryworst en sauerbraten (stoofvlees) En daarbij drinkt men dan vaak een glas wijn of een biertje. De biercultuur is in Hamburg net zo sterk als in andere Duitse steden. Vooral de lokale gebrouwen bieren doen het erg goed. In Hamburg lust men ook graag een glaasje Korn. Dit gedistilleerde drankje bestaat voornamelijk uit rogge of tarwe en is alles behalve duur. Een combinatie van een glaasje Korn en daarnaast een biertje komt dan ook meer dan eens voor.

Het aanbod qua restaurants is in Hamburg enorm. Elke keuken is er eigenlijk wel vertegenwoordigd. Het moet daarom niet heel lastig zijn om iets te vinden wat lekker en ook nog betaalbaar is.

Uhlenhorster Weinstube
Voor een eerste kennismaking met de keuken van Hamburg is dit een prima adres. Op kaart staan authentieke gerechten als Wiener schnitzel, hausgemachtes sauerfleish (stoofschotel) en Käsefondue (kaasfondue). Ook de inrichting van dit restaurant is ouderwets Duits.
Uhlenhorster Weinstube
Papenhuder Strasse 29, Hamburg
€€

Von der Motte
Voor een lekker ontbijtje of een lunch ben je aan de Mottenburger Twiete nummer 14 op het juiste adres. Naast pannekoeken met vers fruit serveren ze heer ook heerlijke salades, club sandwiches en zelfgemaakte muesli.
Von der Motte
Mottenburger Twiete 14, Hamburg

Jellyfish
Volgens vele is dit het beste visrestaurant van Hamburg. Restaurant Jellyfish probeert in ieder geval met de allerbeste producten te werken en maakt van ieder gerecht een waar feestje. Behalve a la carte zijn er ook regelmatig samengestelde drie-gangen menu’s te bestellen.
Jellyfish
Weidenallee 12, Hamburg
€€€

Bullerei
Voor een goed stuk vlees ben je bij restaurant Bullerei op het juiste adres. Heerlijkheden als entrecote van de gril of lamsschouder gaan hier als zoete broodjes over de toonbank. Daarnaast zijn er ook heerlijke vegetarische gerechten te nuttigen en kun je er zelfs voor een visschotel terecht. Echte lekkerbekken laten zich doorgaans verrassen met het verrassingsmenu. Voor alles geldt maar één ding en dat is kwaliteit.
Bullerei
Lagerstrasse 34, Hamburg
€€€