Winkelen in München

De binnenstad van München is uitermate geschikt om te winkelen. Sommige delen van het centrum, zoals bij Kaufinger Straße zijn autovrij, wat het winkelen nog meer plezier biedt.
De meest dure merken en luxe artikelen zijn te vinden aan de Maximilianstraße, Residenzstraße en aan de Theaterstraße. Onder het winkelaanbod bevinden zich merken als Louis Vuitton, Hugo Boss en Dolce & Gabbana.
In winkelcentra als Fünf Höfe zijn meerdere winkels onder één dak te vinden, wat vooral heerlijk is als het weer buiten niet mee zit. Andere interessante winkelcentra zijn MIRA in de stadswijk Noord-Heide, Pasing Arcades bij het Pasinger Station en Olympia Shopping Centre (EET) in de wijk Moosach.
Verder zijn er ook nog leuke winkelgalerijen zoals De Paddock aan de Sendlingerstraße en verschillende markten te bezoeken. De vier bekendste markten zijn de Viktualienmarkt, de Pasinger Viktualienmarkt, de Wienermarkt en de Elisabethmarkt. Liefhebbers van rommelmarkten kunnen hun hart ophalen tijdens hun bezoek in München. Op verschillende plekken in de stad zijn vooral op vrijdag, zaterdag en zondag leuke markten te bezoeken met uiteenlopende spullen. De grootste rommelmarkt is te vinden aan de Bergsonstraße nabij station Langwied.

Fünf Höfe
MIRA
Pasing Arcades
Olympia Shopping Centre (EET)

Liefhebbers van tweedehands/vintage kleding kunnen in München een aantal leuke zaken bezoeken. Als wereldstad hebben ze zoveel meer te bieden dan een doorsnee stad.

Vintage Love
Frauenstraße 22, München

Gerdismann
Frauhoferstraße 9, München

Maison ChiChi Vintage
Baaderstraße 64, München