Eten & drinken in München

De bevolking in Duitsland mag graag genieten van een goed stuk vlees en daarbij een biertje of een glas wijn. Op de kaart zie je dan ook voornamelijk gerechten die bestaan uit varkensvlees, nudeln (deegballen) en sauerkraut (zuurkool). Ook de bratwurst of currywurst zijn veelvoorkomende lekkernijen op de kaart, maar die worden ook wel als snack gegeten. Typische Beierse gerechten zijn bofflamot (gestoofd rundvlees), dampfnudeln (gestoomde gevulde knoedels), pretzels, zwiebelkuchen (uientaart), kaasspätzle (soort van macaroni met kaas), kirchweihküchle (soort beignets) en Müncher Weißwurst (witte worst). De traditionele gerechten betreffen vaak ingrediënten die uit de regio komen.

Zoals op verschillende plekken in Duitsland heerst ook in München een eigen biercultuur. Met name het ondergistend bier is typisch iets Duits. En festivals als Oktoberfest houdt de cultuur  goed in stand natuurlijk. Elk jaar opnieuw stromen de duizenden toeschouwers binnen om dit volksfeest in september mee te mogen maken. Er wordt een grote tent opgezet en het bier vloeit maar liefst zestien dagen lang.
De meest bekende brouwerij van München is Hofbräu München. Deze brouwerij verzorgt ook rondleidingen zodat je iets meer van het proces meekrijgt. Natuurlijk mag een proeverij hierbij niet ontbreken.
Hofbräuhaus 

Zum Augustiner
In het voetgangersgebied tussen de Karlsplatz en de Marienplatz is dit gezellige Beierse restaurant gelegen. Op de kaart tref je hier specialiteiten als Tiroler Spinatknödel (spinazieknoedel uit Tirol), Hirschkalbsgulash aus heimischer Jagd (hertenvlees goulash) en rinderfilet vom grill (runderfilet van de gril). Qua ambiance kun je haast niet leuker zitten dan hier.
Zum Augustiner
Neuhauserstrasse 27, München
€€

Burrito Company
Dat lekker en vers eten niet altijd duur hoeft te zijn, wordt bewezen bij Burrito Company. De tortilla wrap kun je zelf samenstellen uit verschillende onderdelen als groente, vlees, saus en bijgerechten. Burrito Company heeft twee vestigingen in München. Een aan de Baaderstrasse 68 en een aan de Augustenstrasse 74.
Burrito Company

Zwickl
Aan de Dreifaltigkeitsplatz nummer 2 is restaurant Zwickl te vinden. Hun favoriete gerechten zijn gehaktballen en pflanzerl een combinatie tussen een soort hartige pannekoek en een burger. Maar je kunt er ook gewoon schnitzel van de kaart bestellen.
Zwickl
Dreifaltigkeitsplatz 2, München
€€ 

Anema e Core Trattoria
Een lekkere Italiaanse maaltijd is vaak een welkome afwisseling. Bij Anema e Core Trattoria mag je rekenen op heerlijke pasta gerechten als spaghetti Vongole, heerlijke pizza’s en huisgemaakte tortelli met spinazi en ricotta.
Anema e Core Trattoria
Lohengrinstrasse 11, München
€€

Restaurant Upper Eat Side
Een reservering is zeker gepast wanneer je dit restaurant wilt bezoeken. Zowel toeristen als bezoekers weten restaurant Upper Eat Side inmiddels goed te vinden. De rustige uitstraling van het restaurant komt de gerechten geheel ten goede, want wat een feestje is het om hier te eten. Onder de toppers op de kaart bevinden zich gerechten als vis uit het meer van Starnberg, eigen gemaakt sorbet ijs en Biologische Charolais os van de nabij gelegen boer uit Gaißach. Op en top kwaliteit!
Restaurant Upper Eat Side
Werinherstrasse 15, München
€€€