München, Duitsland

In het zuiden van Duitsland in de deelstaat Beieren is de stad München gelegen. De geschiedenis begint ergens in twaalfde eeuw rondom een klooster. De aldaar wonende monniken zijn van invloed geweest voor de naam München. Al snel werd München gezocht en bewoond door Beierse hertogen en andere invloedrijke personen. En langzaam aan begon de stad aanzien te krijgen. Ondertussen kunnen we spreken over een stad die gegroeid is in zowel de omvang als in de kunst, de cultuur en ook de wetenschap.

München staat tegenwoordig vooral bekend als belangrijke handelsstad, thuishaven van de voetbalploeg FC Bayern München en om zijn Oktoberfesten. Wanneer je de stad bezoekt, merk je al vrij snel dat München nog veel meer te bieden heeft. Behalve een historie rijk centrum is er ook veel moderne architectuur te bespeuren, zijn er veel boeiende musea te bezoeken en is er vooral veel vertier te vinden. Regelmatig zijn de theaters gevuld met bezoek, hebben de vele galeries een drukke en volle agenda en weten de vele restaurants de gasten te voorzien van een heerlijke al dan niet Duitse maaltijd. Voor de kleintjes onder ons zijn er dan ook nog themaparken in de buurt te bezoeken als Legoland en de dierentuin ‘Tierpark Hellabrunn’. Kortom, München is een boeiende en afwisselende stad die je zeker een keer gezien moet hebben.

München in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij München

 • Munich Airport

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 1 uur en 30 minuten
  Afstand tot centrum stad: ongeveer 28 tot 30 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Als je op zoek bent naar snel en betaalbaar vervoer naar het centrum van München dan kun je het beste de S-Bahn pakken. Lijnen S1 en S8 van deze stadstrein brengen je binnen 45 minuten naar verschillende stations in het hart van München. Een busrit kost je minimaal een uur reistijd. Met de taxi kun je sneller zijn als het verkeer meezit. Reken wel op aanzienlijk hogere kosten. Een ritje kost je al snel 50 tot 60 euro.

Het weer in München verschilt niet zo heel veel met dat van ons. De zomers kenmerken zich met doorgaans lekkere temperaturen van rond de 22 graden. Soms lopen de temperaturen wat op, maar het kan evengoed ook onder het gemiddelde liggen. De winters zijn over het algemeen mild, waarbij de meeste neerslag in december en januari kan vallen. De kans op sneeuw is iets groter dan bij ons, aangezien de temperatuur net iets vaker onder nul ligt. Tijdens het voor- en naseizoen is de kans op neerslag redelijk aanwezig. Zorg daarom voor seizoen bestendige kleding met bijvoorbeeld een paraplu. Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen we je graag naar de onderstaande link.
Klimaat München

Weersverwachting voor München

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor München kunt kopen.

Meer informatie over München

Voor meer informatie en tips over München kun je terecht op de volgende websites:
München bezienswaardigheden top 10
München tips
waar overnachten in München