Bezienswaardigheden in München

Het historische centrum van München bevindt zich rondom de Frauenkirche. Dit gebied is een bezienswaardigheid op zich. Hier zijn een aantal prachtige sfeervolle pleinen te bezoeken als de Marienplatz, de Rindermarkt en de Viktualienmarkt. Maar ook verschilende bouwwerken zoals het Neues Rathaus, Altes Rathaus, de Stadspoorten, het Nymphenburg Paleis en het Hofbräuhaus zijn uitstekende voorbeelden van wat er voor bijzonders te zien is. Ondertussen zijn er meer dan voldoende gelegenheden waar je weer even op adem kunt komen De binnenstad telt bijzonder veel horecagelegenheden waar je uitstekend kunt eten of gewoon wat drinken. Want ja, onze oosterburen lusten wel een lekker biertje op z’n tijd. Tijdens het jaarlijkse volksfeest Oktoberfest, hét bierfestival van Duitsland, gaan werkelijk alle remmen los.

De Tweede Wereldoorlog heeft de stad München veel schade berokkend. Veel van de oude gebouwen zijn deels of volledig verwoest en straten zijn deel weggevaagd. Men heeft hier de schouders eronder gezet en middels restauraties en reconstructies is het centrum vrijwel geheel hersteld. Veel van de gebouwen lijken daarom wel oud maar hoeven dat dus niet te zijn. Dat neemt niet weg dat München een prachtige stad is waar zowel oude, nieuwe en hypermoderne architectuur uitstekend samengaan.

Schloss Nymphenburg
Dit uitzonderlijk mooie paleis werd al in 1664 gebouwd naar een idee van de Italiaanse architect Agostino Barelli. Het paleis werd gebouwd om te dienen als onderkomen van het echtpaar Van Savoye, keurvorst van Beieren. Het paleis en de tuin zijn deels toegankelijk voor publiek.
Schloss Nymphenburg

Frauenkirchen
In de vijftiende eeuw werd er opdracht gegeven voor het bouwen van een kathedraal. Door de toestroom van mensen voldeed de voorganger niet meer aan de eisen en moest er een veel groter exemplaar voor in de plaats komen. Er is ongeveer twintig jaar lang gewerkt aan de Dom van München zoals wij die nu kunnen bezoeken. De groen uitgeslagen ronde koepels zijn vrijwel vanuit elke uithoek van München te bewonderen. Men beweert dat in de Frauenkirchen de voetafdruk van de duivel op de grond te zien zou zijn.
Frauenkirchen

TIP: Fietstour langs de highlights van München
Wil je op een leuke en ontspannen manier de bezienswaardigheden van München ontdekken? Boek dan een fietstour met gids langs de highlights van de stad! In 3 uur tijd fiets je samen met de gids langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Köningsplatz, Odenosplatz, Hofgarten, Englischer Garten, de beroemde Biergarten van de Chinese Toren en nog veel meer. Tijdens de tour geeft de gids ook tips over de leukste plekjes en restaurants waar je iets kan drinken of eten in München.
Tip: Boek je fietstour door Munchen van tevoren online!

Allianz Arena 
Hét voetbalstadion van München mag wat ons betreft niet ontbreken in het rijtje bezienswaardigheden. In het jaar 2002 begon men aan de bouw van de voetbalarena van München en deze werd feestelijk geopend in 2005. De Allianz Arena heeft eigenlijk als eerste de trend gezet met het lichtconcept aan de buitenzijde die kan verkleuren. Het Zwitserse architectenburo van Herzog & de Meuron zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en het lichtconcept. Er zijn verschillende rondleidingen te boeken waarbij je een leuk stukje extra informatie ontvangt en een kijkje achter de schermen kunt nemen.
Voetbalarena München

Kunstareal München
Dit bijzondere deel van de stad is eigenlijk een soort van museum en kunst wijk. Binnen een korte straal zijn hier namelijk een aantal musea te bezoeken als Museum Brandhorst, Pinakothek der Moderne, Glyptothek München en Haus der Kulturinstitute.
Kunstareal München 

Hofbräuhaus
Bier en Duitsland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het bezoeken van een echte bierhal of brouwerij mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je bezoek. Het Hofbräuhaus van München is volgens ingewijden de beroemdste brouwerij ter wereld. In 1589 werd de brouwerij opgericht door Wilhelm V, de hertog van Beieren. Vandaag de dag is het mogelijk om rond te lopen in de brouwerij en te proeven van wat men daar verwezenlijkt. De rondleiding begint heel toepasselijk, in het bierhuis van Hofbräu München.
Hofbräuhaus München