Girona, Spanje

Girona (Gerona)

Girona (Gerona)

Girona (ook wel Gerona genoemd) is een charmante stad in het noorden van Catalonië, nabij de ruige kust van de Costa Brava. Veel toeristen nemen na de landing met Ryainair meteen de bus naar Barcelona. Jammer, want Girona is een stad waar veel te zien en te doen is en een must-see tijdens je verblijf in Catalonië.

Van de hangende huizen, de Joodse buurt, de stadsmuren tot de indrukwekkend grote kathedraal: zonder dat je er ook maar één cent voor hoeft te betalen kun je in Girona prachtige dingen bekijken. Mis ook het Teatre-Museu Dalí niet in Figueras, op iets meer dan een half uurtje rijden van de stad.

De inwoners van Girona zijn trots op hun stad en op hun Catalaanse identiteit. Kijk er niet gek van op als je veel rood-geelgestreepte vlaggen, t-shirts of zelfs telefoonhoesjes ziet tijdens je verblijf. Spaans en wellicht Engels spreken met de inwoners kan, maar Catalaans is de voertaal in Girona.

Lekker eten, dat kan volop in Girona. Als je ver van tevoren reserveert, dan kun je er zelfs eten in een van de beste restaurants ter wereld: Celler de Can Roca! Heb je iets minder te besteden? Ook dan kun je heerlijk eten. De lokale toppertjes zijn: fuet (Catalaanse worst), xuxo (zoete croissant) en fideuá (lijkt een beetje op paella).

Girona in het kort

Aantal inwoners:
Winkelen:
Uitgaan:
Musea:
Bezienswaardigheden:
Valuta:
euro (EUR)
Prijsniveau winkelen:
Prijsniveau hotels:
Prijsniveau uit eten:

Luchthavens bij Girona

 • Aeropuerto de Girona-Costa Brava

  Gemiddelde vliegtijd vanaf Amsterdam: 2 uur
  Afstand tot centrum stad: 12 kilometer

  Trein naar centrum:
  Metro naar centrum:
  Bus naar centrum:
  Tarief taxirit centrum:

  Er staan bussen klaar van Barcelona Bus die je naar Girona en Barcelona brengen. Met buslijn 607 ben je voor € 2,75 in 30 minuten in het prachtige centrum van Girona. Een taxi naar Girona kost ongeveer 30 euro.

Reisperiode & klimaat 

Een meer uitgebreid en overzichtelijk weeroverzicht vind je op klimaatinfo Girona.

Weersverwachting voor Girona

The location could not be found.

Reisgidsen & plattegronden

Om alle ins & outs van een stad bij de hand te hebben mag een goede reisgids eigenlijk niet ontbreken. Vaak staan er naast de standaard bezienswaardigheden ook leuke tips in die je op eigen houtje niet zomaar ontdekt. Veel reisgidsen zijn voorzien van illustraties en goede plattegronden als extra hulpmiddelen.

Op onze reisgidsen pagina lees je alles over reisgidsen en waar je het beste een reisgids of plattegrond voor Girona kunt kopen.

 

 

Meer informatie

Voor meer informatie en tips over Girona kun je terecht op de volgende websites:

Gerona informatie
Gerona voor beginners
Gerona bezienswaardigheden top 10